FOTO: La mulţi ani, craioveni! Poftiţi la Ziua României!

FOTO: La mulţi ani, craioveni! Poftiţi la Ziua României!

1.390
24
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,20)

Craiovenii sunt aşteptaţi astăzi, „înarmaţi” cu tricolorul ţării, la ceremonia dedicată Zilei Naţionale, la 95 de ani de la Unirea României cu Basarabia. Prilejul de „dezmorţire” naţională nu trebuie ratat, oraşul urmând să fie animat pe parcursul întregii zile de mai multe evenimente organizate de autorităţi. Tradiţionala paradă militară dedicată zilei de 1 Decembrie, acţiuni şi spectacole în aer liber fac parte din evenimentele pregătite la Craiova.

Atmosfera de sărbătoare s-a resimţit încă de aseară în Bănie. Steagurile s-au vândut „ca pâinea caldă”, cu atât mai mult cu cât comercianţii au fost dipuşi să negocieze preţul drapelului naţional. Două steaguri la 15 lei şi, pentru cei mai pricepuţi în arta negocierii, chiar două la 10 lei. Astăzi, cei mai patrioţi dintre olteni sunt invitaţi să-şi arboreze la ferestre steagurile din dotare şi nu în ultimul rând să participe la petrecerea locală de 1 Decembrie.

Patinaj artistic în centrul Băniei

Tonul manifestărilor va fi dat la ora 10.00, după intonarea Imnului de stat, cu un ceremonial militar-religios, urmat apoi, în jurul orei 11.00, de parada militară locală.

De la ora 19.00, trupa de teatru „Face Act” a Casei de Cultură a Studenţilor Craiova îi invită pe craioveni la premiera spectacolului „Telecomandaţi”, o comedie inspirată din emisiunile difuzate de principalele posturi de televiziune din România. În cadrul spectacolului, membrii trupei interpretează personaje celebre din mass media românească. Spectacolul se va desfăşura de la ora 19:00, în sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor Craiova. Intrarea este liberă.

Seara, de la ora 20.00, Primăria Craiova și Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 organizează un spectacol, în Piaţa ”Mihai Viteazul”, unde craiovenii sunt invitaţi să urmărească o reprezentanţie de patinaj artistic la care va participa şi lotul naţional al României, eveniment ce va fi urmat de concertul trupei „Distinto” şi al lui Fuego.

Scorpionii Roşii pleacă azi în Afganistan

Trebuie amintit şi că astăzi militarii companiei Ground Defence Area Kandahar Airfield (KAF GDA), din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” Craiova pleacă în teatrul de operaţii din Afganistan.

„Scorpionii Roşii” vor prelua misiunile de la compania constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, fiind al treilea contingent românesc care se va ocupa de protecţia Bazei Aeriene Kandahar.

Compania KAF GDA, constituită din militari ai Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, vor executa, timp de şase luni, operatii sub control NATO pentru realizarea apărarii terestre a Bazei Aeriene Kandahar, Afganistan, şi vor desfăşura misiuni de evaluare şi acordare de asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei locale, de menţinere a dialogului cu autorităţile şi liderii locali, precum şi acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane.

Parada militara:



24 COMENTARII

  1. #21
    Racer
    Data de inscriere
     30-12-2010
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    177
    Citat Mesaj initiat de bogdanfbj
    Dar sa nu uitam ca razboaiele au pornit prin decizia bisericii.. „Stapanirea masei” se poate face doar prin credinta!
    Biserica, este pretutindeni!
    Istoria.. bat’o vina!

    Si totusi , foarte putini stiu … foarte putini „s-au trezit”.

  2. #22
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    582
    Citat Mesaj initiat de bloo
    Citat Mesaj initiat de bogdanfbj
    Dar sa nu uitam ca razboaiele au pornit prin decizia bisericii.. „Stapanirea masei” se poate face doar prin credinta!
    Biserica, este pretutindeni!
    Istoria.. bat’o vina!

    Si totusi , foarte putini stiu … foarte putini „s-au trezit”.

    Dar tu si altii v-ati trezit dupa ce ati vazut Zeitgeist… Eu, mai demult, mi-am dat seama ca, pe langa categoria femeilor singure, care studiaza ”yoga”, mai exista si alte categorii, la fel de nefericite…Elvis traieste, munca e umilitoare, exista resurse si energie nelimitate, dar ascunse de zionisti, pentru ca , altfel, toti oamenii ar putea sa traiasca , sa manance fara sa faca nimic samd.
    Sincer, mi-e mila de cei care s-au ”trezit” astfel.

  3. #23
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    864

    Zeitgeist, mda! Mai bine sa se trezeasca oamenii mai tarziu decat niciodata! Scopurile Bisericii, au fost mereu foarte clare. Odata indoctrinati oamenii, trag ca niste”furnicute” fara sa mai gandeasca, sa mai puna intrebari. In concluzie: te impotriveai dorintei Bisericii, erai ucis in Numele Domnului. Visai noaptea ca vine o furtuna, erai ucis, cica ai fi fost vrajitor si exemplele pot continua. Biserica mereu a inventat ceva impotriva celui ce nu era de acord cu Ea. Si in zilele noastre, Biserica este cel mai mare evazionist fiscal(dar legal). Biserica, este scutita de taxe si impozite dar „fetele luminate” sunt platite tot de noi. In fine, discutiile despre Biserica sunt ca energia nucleara, nu se termina niciodata. Indiferent ce am spune noi, si cu ce argumente am veni, se gaseste cineva care sa o „suceasca” cumva.

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  4. #24
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-11-2016
    Mesaje
    35
    Citat Mesaj initiat de roshca181
    Citat Mesaj initiat de kartman
    desi e bigot, nu e chiar prost. a sesizat ca am scris „mu e bine” in loc de „nu e bine”.

    Chiar nu se sezisazem asta.

    Aveti aceeasi ura nefondata pt biserica exact ca a acelora pt basescu. Tot ce se intampla rau in tara asta ba e vina biserici ba e vina lu basescu. Ei au fost acolo pt ca primisera invitatie din partea primariei daca nu erau invitati nu veneau. Putea primaria sa il il invite si pe papa sau pe husein nu8 treaba mea sa judec ce face primaria. treaba mea e sa mi fac datoria mea. Dar asha suntem noi oltenii nu exista altii mai rai ca noi.

    Ba daniele, ba basexule, tu esti ? hai ba scutestene de mafiotii tai la care le pui palma ne lasi !!!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.