(Video) UPDATE Craiova: Ce fac cetăţenii cinstiţi când găsesc un portofel pe...

(Video) UPDATE Craiova: Ce fac cetăţenii cinstiţi când găsesc un portofel pe stradă?!

2.553
22
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Răspunsul a venit, astăzi, de la o craioveancă de 30 de ani. În timp ce mergea spre locul de muncă, în jurul orei 12.00, Vasilica Sîrboiu a observat într-o parcare din cartierul Craioviţa Nouă un portofel în care se aflau mai multe documente, carduri bancare, dar şi 150 de lei. Femeia nu a stat pe gânduri şi, dând dovadă de un spirit civic deosebit, a mers la sediul Secţiei 5 Poliţie Craiova, unde le-a predat oamenilor legii portofelul cu actele şi suma de bani.

La scurt timp, poliţiştii au identificat şi contactat persoana care a pierdut portofelul – un bărbat în vârstă de 30 de ani, tot din Craiova, căruia i-au restituit obiectul.

Craioveanul a fost plăcut surprins de gestul femeii şi a ţinut să-i mulţumească (video) şi să o felicite pentru actul de corectitudine de care a dat dovadă”, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

La rândul său, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj i-a transmis Vasilicăi Sîrboiu cele mai sincere felicitări şi aprecieri pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

Astăzi, 3 decembrie, Vasilica Sîrboiu a primit de la comisarul şef de poliţie dr. Constantin Nicolescu – şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, o Diplomă de Onoare pentru spiritul civic şi corectitudinea de care a dat dovadă.



22 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2049

    felicitari.ar trebui sa fie ceva normal,dar pt noi este UN MARE EVENIMENT.

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     24-05-2013
    Mesaje
    79

    Din pacate, foarte putini cetateni sunt ca aceasta fata

  3. #3
    Addicted!
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1936

    poate daca era suma mai mare….

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     28-12-2009
    Mesaje
    263

    bravo iei si sa ia lumea exemplu de la ea felicitari

  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-02-2013
    Mesaje
    305

    A zis-o bine niculici

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     17-06-2009
    Mesaje
    43

    A facut asta pentru ca stie valoarea banului muncit din greu si cat de greu este sa il castigi prin munca cinstita. Felicitari! Inseamna ca daca mai exista si un singur OM ca EA mai are tara asta o sansa. Ar trebui sa fie un lucru banal nu un eveniment sau o stire de senzatie. Stiti de ce nu se duc oamenii la politie cu un obiect gasit? Pentru ca te pun oamenii legii sa dai o declaratie in 2-3 exemplare, sa lasi datele de contact unde poti fi gasit, pierzi cateva ore bune sa declari in ce conditii si imprejurari l-ai gasit si de ce l-ai adus, chestii de genul asta, de iti piere orice pofta sa faci pe bunul samaritean. Cu toate astea fata aceasta a reusit sa isi infranga teama si sa faca fericit pe cascatul care si-a pierdut portofelul. Sper ca i-a daruit macar o floare celei care i-a inapoiat portofelul intact. Noi, romanii, stam prost cu rasplata pentru un gest care in alte parti ale lumii este considerat firesc. Felicitari purtatorului de cuvant al IPJ Dolj, domnului Alin Apostol, pentru ca ales sa popularizeze gestul acestei tinere, poate asa invatam sa ne purtam toti la fel ca ea.

  7. #7
    Racer
    Data de inscriere
     10-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    297

    foarte frumos gestul, ma bucur ca inca mai suntem oameni. Eu saptamana trecuta am pierdut portofelul (pot spune si un semi-furt). Sunt plecat in interes de serviciu in italia iar sambata trecuta am iesit pe terasa hotelului sa fumez si sa beau o cafea, aveam portofelul la mine in buzunarul hanoracului si mi-a cazut din buzunar fara sa-mi dau seama. Cand mi-am dat seama ca lipseste era prea tarziu. Politia se comporta cu mine de parca eu eram „criminalul”, consulatul ma trata ca pe un cetatean strain…etc. Iar suma de bani era una foarte mare pentru mine, diurna mea pe aproape 3 saptamani pusa de-o parte pentru nunta surorei mele deci, nici peste hotare nu e totul lapte si miere cum poate cred unii

    Pierderile te vor ajuta sa pretuiesti ceea ce ai; gustul infrangerii face victoria atat de dulce
  8. #8
    Newcomer
    Data de inscriere
     17-06-2009
    Mesaje
    44

    In graba de a urca la volan mai ratacim din lucrurile personale. Nu am vrut sa spun ca in strainatate nu exista hoti si toata lumea este cinstita. Mai toate tarile astea latine duc lipsa de bun simt civic iar Italia nu este departe de Romania la acest capitol sunt convins. Poate ca daca am avea putin mai multa grija de lucruri si am fi atenti la ele atunci cand mergem in locuri straine nu le-am mai rataci sau pierde asa de des. E nasol sa te trezesti in Romania fara bani si fara acte dar intr-o tara straina. La noi pana faci dovada ca existi si vrei un duplicat dupa actele tale de identitate ajungi sa blestemi clipa in care le-ai pierdut si toata birocratia si cand, in sfarsit, scapi si faci rost de actele de identitate atunci ajungi sa ai grija cu adevarat de ele pentru ca stii cat de greu se obtin. Nu am nimic cu Politia de oriunde ar fi ea, poate ca asa sunt procedurile care trebuie urmate, dar daca mergi sa depui ceva ce ai gasit ajungi la disperare cu cate intrebari ti se pun in acel moment, unde l-ai gasit, sa faci inventarul exact a ceea ce ai gasit, descrierea manuntita a lucrului gasit, datele personale ale celui care le-a gasit, eventuali martori care te-au vazut cand ai gasit acel lucru etc. mai adaugati dumneavoastra cei care ati patit asa ceva. Si daca lipseste ceva din ce a pierdut cascatul, in lipsa de hot te poti trezi si suspect si eventual pasibil de a-l despagubi pe cascat. Se mai intampla! De asta gestul facut de fata asta este deosebit prin inocenta si bunul simt de care a dat dovada.

  9. #9
    Member
    Data de inscriere
     13-01-2006
    Locatie
     Cv.cv9
    Mesaje
    134

    Si eu am pierdut portofelul cu toate actele dar nu am avut acelasi noroc. Aveam in jur de 900 lei in el , ma asteptam sa nu mai gasesc banii in el si speram sa il gaseasca cineva macar gol dar cu actele acolo .Am avut cardul de uk care nu puteam sa il fac asa imediat aici in tara , bulentinul , permisul si alte … Asta e, cei care gasesc nu tin cont cat de greu este sa faci alte acte ,mai ales in sitemul nostru.

  10. #10
    Member
    Data de inscriere
     06-04-2008
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    199

    ” Reportajul” iesea mai bine si daca il filmam si eram eu reporterul…

    Am fAƒcut niE™te schimbAƒri A®n viaE›a mea .... DacAƒ nu mai auzi nimic de mine, A®nseamnAƒ ca tu eE™ti una dintre ele !
  11. #11
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-10-2011
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    20
    Citat Mesaj initiat de reliviu
    poate daca era suma mai mare….

    Nu cred ca avea relevanta acest lucru.

  12. #12
    Member
    Data de inscriere
     09-09-2012
    Mesaje
    188

    Daca ereau cateva mii de euro ..crezi ca ii mai ducea ?

    Contact: Ym - White.Phantom_Cr[B][I]Tel - 0786 823 454
  13. #13
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-05-2008
    Mesaje
    11
    Citat Mesaj initiat de McRazvan
    Daca ereau cateva mii de euro ..crezi ca ii mai ducea ?

    Daca il gaseai tu, il duceai la sectia de politie?

  14. #14
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    804

    Felicitari pentru ce a facut.insa sunt unii care si dace il duci asa cum l-au pierdut tot mint ca au avut ceva bani mai multi asa ca a avut ceva curaj

  15. #15
    Addicted!
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1791

    Eu nu l-as fi dus la sectia de politie. Ar insemna ca sunt masochist daca mai calc vreodata intr-o sectie de politie cu buna stiinta si de buna voie..

  16. #16
    Ami
    Senior Member
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    662
    Citat Mesaj initiat de kinder4amore
    ” Reportajul” iesea mai bine si daca il filmam si eram eu reporterul…

    Imaginile ne-au parvenit prin amabilitatea reprezentanţilor IPJ Dolj

  17. #17
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    859

    Felicitari! Trebuie sa ai mare ambitie sa iti „tocesti ” nervii prin sectia de politie cu declaratiile.. Chiar sunt curios: fata asta, a primit si ea macar o floare?
    In fine, citind pe aici, mi-am adus aminte de finalul unui film celebru:

    http://www.youtube.com/watch?v=7AuP186vvwo

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  18. #18
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-02-2013
    Mesaje
    306

    Ce intrebări pun unii dintre voi. Ce relevanță are suma din portofel? Mai mult de atât, nimeni nu umblă cu mii de euro prin portofel zi de zi, decât dacă are nevoie urgentă de banii ăia pentru casă sau mai știu eu. Gândiți-vă de două ori înainte de orice mișcare ce ține de spirit civil, în viață totul e ca în poziția 69 primești ceea ce oferi , și..e nasol când ajjungi acasă fără banii din portofel și multe acte, mai ales la ce salarii sunt prin românia asta.

  19. #19
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     19-01-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    85

    Incepem sa ne dam si noi seama ce cautam pe acest Pamant…gestul nu ar trebuii catalogat tip „WOW„ ci unul omenesc! Felicitari Doamnei si sa auzim numai de fapte de genul acesta!!

  20. #20
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1118

    Cinste ei …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.