Aştept cu interes bătălia pentru Consiliul Local Slatina

Aştept cu interes bătălia pentru Consiliul Local Slatina

392
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vreau să fac din start abstracţie de competiţia pentru scaunul de primar al Slatinei, care se va juca vara aceasta. În primul rând, dar nu pe primul loc, titularul portofoliului amână declararea candidaturii sale pentru un nou mandat. În al doilea, şi poate pe primul loc, cred că a venit timpul ca cei care vor vrea să candideze pentru un loc în Consiliul Local Slatina să nu se mai ascundă după… fusta listei. Să-şi asume, direct, într-un context uninominal, candidatura şi, implicit, un program prin care să realizeze desprinderea de turmă şi asumarea corectă a poziţiei de membru al legislativului municipal.

Nu-i cred pe slătineni în stare să accepte la nesfârşit acordarea votului în anul 2012 pornind doar de la premisa că cel care vrea primar îşi deleagă, cu de la sine putere, membrii echipei pe care o vrea lângă el în noua structură legislativă. Nu va mai merge ca până acum, cu siguranţă. Stop! Ajunge cu practicile consacrate în acest sens, până acum! De a vota pentru unul, iar acesta să tragă după el turma.
Cei care vor vrea să mizeze pe clasicul românesc „las’ că merge”, sunt pe cale să se înşele. Slătinenii simpli sunt oameni educaţi, capabili să separe uşor pe cel bine intenţionat de prezumtivul impostor, ce vrea doar pentru el o funcţie de reprezentativitate publică.

De aceea, campania pentru Consiliul Local Slatina merită urmărită îndeaproape! Nu va mai merge ca până acum. Va câştiga echipa care va avea curajul să depăşească meteahna de desemnare a viitorilor aleşi locali. Liderul ei, şi nu insinuez nici un partid aici, din cele cu pretenţii de pe piaţa locală, nu va avea o misiune uşoară în a-i trimite pe lipitorii de afişe doar la lipit afişe, iar pe cei cu viziuni administrative în locul de dezbatere publică a problemelor cetăţii. Abia atunci când se va face această separare ideologică putem spune că viitorul sună bine. Până atunci, ceea ce este în clipa de faţă Consiliul Local Slatina nu e decât un model bun de predat la o facultate de sociologie, despre cum nu trebuie să existe, în exces de unitate, o structură destinată contradicţiei în interes public.
Îl voi urmări îndeaproape pe Vâlcov, de la PDL, în modul cum va desemna viitorii consilieri locali, voi sta cu ochii pe Oprescu, de la USL, atunci când va configura lista cu numele celor ce nu trebuie să facă figuraţie în numele Slatinei patru ani de acum încolo. Şi tot aşa, în ceea ce priveşte Partidul Poporului, dacă o mai exista la data alegerilor locale, România Mare a lui Vasile Popa şi alţii care vor avea oferte de făcut slătinenilor. În funcţie de numele şi renumele acestora va fi foarte uşor de separat pe cei cu bune intenţii de cei cu interes doar faţă de sine şi propriul grup de acţiune.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.