Un miliard pentru „Festivalul Toamnei” şi „Pomul Vieţii”

Un miliard pentru „Festivalul Toamnei” şi „Pomul Vieţii”

649
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ediţia a V-a a Festivalului Toamnei şi cea de-a XIX-a a „Pomului Vieţii” vor fi organizate cu câte 50.000 lei fiecare şi în acest an. Banii vor fi investiţi în plata prestaţiei artiştilor amatori şi profesionişti, a contravalorii mesei artiştilor, veteranilor de război şi a meşterilor olari, a închirierii echipamentelor tehnice (scenă, sunet, lumini), a publicităţii (prin afişe, pliante, bannere sau invitaţii), pentru premierea meşterilor olari şi alte cheltuieli neprevăzute.

 

20 de mii de lei, retraşi de la cultură în 2011

 

Alocarea sumei de o sută de mii de lei pentru cele două evenimente are loc în condiţiile în care, la finalul anului anterior, consilierii au fost puşi în situaţia de a vota retragerea alocării unei sume de 20 de mii de lei de la cultură, bani care ar fi putut acoperi înfiinţarea muzeului sau instalarea unei surse proprii de încălzire pentru Casa de Cultură a oraşului. Această investiţie nu a putut avea loc deoarece bugetul local al Balşului nu permitea alocarea unei asemenea sume.

„Consider că aşa cum anul trecut se puteau retrage cei 20 de mii de lei şi din altă parte decât de la cultură, şi acum se putea diminua suma alocată pentru cele două festivaluri şi să se ia în calcul o investiţie în cultură. Nu am participat la acea şedinţă extraordinară la care a fost votat acest proiect de hotărâre şi dacă era să fi fost, eram împotriva acestui lucru. Pentru mine, cultura şi învăţământul sunt întotdeauna prioritare”, declară Mariana Gheorghe, consilier local din Balş.

Motivul pentru care consilierii din partea puterii nu au luat parte la şedinţa extraordinară care a avut loc săptămâna trecută a fost, potrivit aceleiaşi Mariana Gheorghe, faptul că un proiect de hotărâre iniţiat de un consilier din acelaşi partid cu aceasta referitor la mutarea sediului Clubului Copiilor, după ce clădirea în care acesta se afla a fost retrocedată, nu a fost pus pe ordinea de zi.

 

Festivalul etnofolcloric „Pomul Vieţii” a primit numele unei opere de-a scriitorului născut în oraşul de pe Olteţ Petre Pandrea şi se află la cea de-a XIX-a ediţie. Aici se reunesc, anual, meşteri olari, coruri şi trupe de muzică populară. Pe de altă parte, „Festivalul Toamnei” este o sărbătoare înfiinţată de edilul Mădălin Teodosescu la scurt timp după ce a devenit primar al urbei de pe Olteţ. Acest eveniment se află la cea de-a V-a ediţie.
 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.