Parlamentari, foşti miniştri, oameni de afaceri şi criminali, trimişi după gratii în...

Parlamentari, foşti miniştri, oameni de afaceri şi criminali, trimişi după gratii în 2013

759
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Foşti miniştri şi edili, foşti şi actuali parlamentari, oameni de afaceri, foşti magistraţi, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, ucigaşul studentei japoneze, fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, şi un lider de sindicat se numără printre cei condamnaţi în 2013 prin decizii definitive ale instanţelor.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a primit, anul acesta, trei condamnări definitive, toate de la judecătorii instanţei supreme. Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă, în cazul său, în dosarul „Valiza”.

În dosarul schimbului de terenuri au mai fost condamnaţi, la câte doi ani de închisoare cu executare, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Pe lista foştilor miniştri condamnaţi în 2013 se află Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, ambii „foşti” la Agricultură.

  • Fostul senator Cătălin Voicu, care a primit în 23 aprilie, la instanţa supremă, şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie. În acelaşi dosar, instanţa a dispus majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, în timp ce omul de afaceri Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare. Şi în cazul omului de afaceri Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare.
  • Fostul deputat Ion Dumitru la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul cunoscut ca „Romsilva II”, în care a fost acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea unui buldozer.
  • Deputatul Mircia Muntean a fost şi el condamnat definitiv, în 24 septembrie la patru ani de închisoare cu suspendare
  • Nicolae Vasilescu, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, alături de Realini Lupşa, component al trupei Gaz pe Foc, care a primit o pedepasă de doi ani de închisoare cu executare, şi de Eugeniu Mija, doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, ambii pentru aceeaşi infracţiune
  • Fostul deputat Dan Păsat a primit trei ani de închisoare cu executare, pentru şantaj şi fapte de corupţie
  • Gregorian Bivolaru, condamnat, dar liber
  • Nicolae Vlad – ucigaşul studentei japoneze Yurika Masuno şi al altor două femei. Acesta a fost condamnat definitiv de judecătorii instanţei supreme, în 7 octombrie, la închisoare pe viaţă
  • Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a plătit un asasin pentru a-i ucide soţia, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 25 de ani de închisoare cu executare
  • Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul omului de afaceri Cornel Penescu
  • Fstulul primar al municipiului Hunedoara Ovidiu Hada cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la conflict de interese.
  • Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat definitiv, în 18 martie, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, instanţa supremă menţinând decizia luată anterior de Curtea de Apel Timişoara
Vezi toata lista pe gandul.info


1 COMENTARIU

  1. #1
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    652

    Urmează și alții, dar trebuie trecut la nivelul următor, adică hoții trebuie să rămână curați, adică să le fie confiscate averile.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.