Consilierii locali au votat taxele din piețe

Consilierii locali au votat taxele din piețe

650
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

onsilierii municipali au aprobat, în ultima ședință din acest an, taxele care vor fi percepute, în 2014, în piețele din Craiova. Primarul Lia Olguța Vasilescu a promis aleșilor locali că Târgul de pe strada „Caracal” va arăta mai bine de anul viitor, când va fi canalizată și asfaltată toată suprafața pe care o folosesc comercianții.

 Consilierul PP-DD Ionel Pană a propus, înainte de vot, ca administrația piețelor să perceapă taxe mai mici sau chiar deloc de la comercianții care își vând marfa în piețele craiovene pe timp de iarnă. Alesul local și-a argumentat această idee prin faptul că majoritatea spațiilor agro-comerciale din Bănie nu vin cu condiții bune pentru comerț. „Am înțeles că, și în cadrul ședințelor pe comisii, ați solicitat ca, pe perioada iernii, să nu se mai încaseze de la comercianți banii pentru tarabe. Așa ceva este imposibil pentru că vine Curtea de Conturi și nu se poate justifica această măsură”, a replicat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Cine e vinovat pentru situația de la Târg

Edilul le-a transmis consilierilor că SC Piețe și Târguri a ieșit pe profit, anul acesta, dar că, din păcate, acest fapt nu s-a văzut și în realitate. Lia Olguța Vasilescu crede că piețele arată la fel de prost din cauza managementului nu tocmai bun pe care l-a făcut fostul director, liberalul Cătălin Resceanu, un motiv pentru care acesta a și fost destituit din funcție. „Degeaba avem profit dacă se urmărește ca acești bani să fie în salariile angajaților, sub formă de prime sau suplimentări. Eu am spus că nu e normal așa ceva, vreau ca banii pe care îi avem să îi investim în continuare în piețe, să le creăm oamenilor condiții de vânzare mai bune”, a spus primarul.

Situația se va îndrepta în 2014

Cel mai problematic este, și la această oră, Târgul zilnic de pe strada „Caracal”. Reprezentanții municipalității au recunoscut că acesta ar fi trebuit să arate mult mai bine până acum, dar au promis că situația se va îndrepta în 2014. «Deja am început modernizări ale Târgului de pe strada „Caracal”, care nu fusese gândit de la început foarte bine. Dar, după schimbarea managementului de la Piețe, deja s-a tras canalizare, s-a asfaltat, în fine s-au îmbunătățit aceste lucruri. Le avem în vedere și pentru anul viitor când profitul de la SC Piețe și Târguri va merge către îmbunătățirea condițiilor de aici, dar și din toate piețele Craiovei», a mai spus Olguța Vasilescu.

Fără taxă de intrare

Potrivit proiectului de hotărâre, nivelul taxelor din piețele Craiovei se mențin la nivelul celor care s-au perceput în 2013, cu unele mici excepții privind câteva categorii de taxe recent introduse. Noutatea pentru anul viitor o constituie însă taxele care vor fi percepute comercianților din Târgul de pe Caracal. Clienții vor putea merge zilnic acolo, fără să plătească nici o taxă de intrare, stabilindu-se totuși o sumă de 3 lei pentru accesul mașinilor. Comercianții care dețin magazine în incintă și vor să se aprovizioneze în afara programului afișat vor plăti și ei o taxă de 10 lei pentru fiecare intrare.

Sursa: cvlpress.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    654

    Tiganii , ca intotdeauna, vor sa nu plateasca nimic si sa primeasca totul. Pană Tiganul vrea si lege.
    Solutie: Nu mai cumparati din pietele/magazinele in care se face evaziune/ hotie la greu.

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2222

    e greu asa ceva.toti fraudeaza.nu ar fi profit altfel.mai dureaza pana se vor speria de legi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.