Taxa anuala pe domeniile .ro

Taxa anuala pe domeniile .ro

1.177
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Autoritatile au scos in dezbatere în această lună un proiect de Hotarare de Guvern ce prevede introducerea unei taxe anuale care sa fie platita de proprietarii numelor de domenii .ro.

Proprietarii de nume de domenii de internet .ro vor plati o taxa anuala de reinnoire, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern afisat in consultare publica pe pagina de internet a Ministerului Comunicatiilor (MSI), la inceputul acestei luni.

Cuantumul taxei anuale pe care vor trebui sa o plateasca proprietarii de nume de domenii .ro se va incadra cel mai probabil in media perceputa in statele membre UE, adica 5-7 euro, potrivit oficialilor Ministerului Comunicatiilor (MSI), potrivit Hotnews.ro.

Fata de practica existenta, proiectul vizeaza modificarea taxei unice pentru inregistrarea domeniilor ‘.ro’ in taxa anuala. In acest sens taxa anuala de inregistrare si reinnoire al unui nume de domeniu .ro se stabileste, la propunerea Registrului (n.a RoTLD, un departament in cadrul ICI – Institutul de Cercetare in Informatica), prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala si poate fi platita anual sau in avans pentru maxim 2 ani.

Documentul mentioneaza ca „pentru numele de domenii existente inregistratorii au obligatia reinnoirii acestora in termen de maxim 3 luni de la data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului dar pentru numele de domenii inregistrate in ultimele 24 de luni, reinnoirea se face in momentul in care dreptul de folosinta a numelui de domeniu este egal cu 24 luni, pe considerentul ca taxa se poate plati pentru 2 ani in avans”.

 

Sursa: hotnews.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     06-09-2007
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    91

    Cum de-i mai rabda pamantul ?
    Uite cum o mai pun de inca o taxa …
    Asta e in loc de „La multi ani” (au tradus-o in „La multi bani”, in conturile lor, fireste) …
    N-ar mai apuca sa o plateasca mintile „luminate” de au propus-o !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.