Cei mai „nevoiaşi” sunt doljenii. Primesc ajutor social deşi unii trăiesc în...

Cei mai „nevoiaşi” sunt doljenii. Primesc ajutor social deşi unii trăiesc în palate

780
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Câteva mii de persoane din București și județele Mureș, Iași, Cluj și Dolj au solicitat și primit beneficii financiare de asistență socială, în perioada ianuarie — noiembrie 2013, în sumă totală de peste 12,24 milioane de lei, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS). Asistaţii social din Dolj ocupă, însă, primul loc, iar autorităţile se aşteaptă să găsească nereguli în dosarele de ajutor social, aşa cum s-a întâmplat în 2010 în comuna Sadova.

Aici majoritatea beneficia de venitul minim garantat, deşi mulţi dintre cetăţeni locuiau în palate, iar în curte aveau maşini de lux. De altfel, munca în folosul comunităţii pe care beneficiarii Legii 416 ar trebui să o presteze este doar o utopie. Şi primarii şi beneficiarii se sustrag de la a-i coopta, respectiv de la a munci pentru ca asistaţii social să primească pe bună dreptate venitul minim garantat de stat.

În prezent, angajaţii AJPIS Dolj verifică dosarele înaintate de solicitanţi în localităţile unde numărul lor a crescut foarte mult.

În ultimii ani, sute de doljeni au beneficiat ilegal de ajutoare de la stat. Este vorba de alocaţia pentru susţinerea familiei, de ajutorul social acordat persoanelor fără venituri, dar şi de cel pentru încălzirea locuinţei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.