Craiova: Municipalitatea vrea reînfiinţarea Şcolii gimnaziale nr. 23

Craiova: Municipalitatea vrea reînfiinţarea Şcolii gimnaziale nr. 23

502
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Primăria Craiova a înaintat către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, spre avizare, reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Craiova, pentru anul şcolar 2014-2015, în care este inclusă şi Şcoala gimnazială nr. 23. Unitatea de învăţământ a fost desfiinţată în 2010, ca urmare a unei decizii a ISJ Dolj.

Părinţii elevilor care învăţau la respectiva unitate de învăţământ au înaintat municipalităţii din Craiova numerose solicitări verbale, dar şi un memoriu pentru reînfiinţarea Şcoalii gimnaziale nr. 23. „Am analizat situaţia expusă şi am făcut toate demersurile legale pentru a obţine avizul de funcţionare a Şcolii gimnaziale nr. 23, ca ordonator terţiar de credite cu personalitate juridică, începând cu anul şcolar 2014-2015”, a transmis primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit acesteia, IŞJ Dolj a refuzat anterior acordarea personalităţii juridice a unităţii de învăţământ, pe motiv că încadrarea în finanţarea per elev nu justifică acordarea acestui drept. „Reanalizând situaţia dată şi constatând că suma de bani alocată la capitolul cheltuieli de personal prin finanţarea de bază rămâne aceeaşi atât în cazul divizării, cât şi al nedivizării celor două unităţi şi mai ales faptul că personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic nu va fi afectat, acesta nici nu creşte, nici nu scade, deci nu necesită restructurări sau cheltuieli suplimentare, consider greşită modalitatea C.A. al I.S.J. Dolj de a rezolva această problemă”, explică primarul Craiovei

Edilul a anunţat că va retrimite o solicitare scrisă Inspectoratului şcolar, cu menţiunea de a reanaliza pertinent situaţia privind acordarea avizului conform unităţii de învăţământ, Şcoala gimnazială nr.23, pentru a deveni instituţie cu personalitate juridică.

Nu există niciun motiv temeinic pentru a nu răspunde doleanţelor elevilor, părinţilor şi profesorilor de a se rezolva această problemă, iar rolul Inspectoratului Şcolar Judeţean este şi acela de a ţine cont de părerea lor şi de a nu prelungi, la nesfârşit, o nedreptate produsă în urma cu câţiva ani„, a conchis Olguţa Vasilescu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.