Hora Unirii, înfăptuită la Bruxelles. Românii de pretutindeni şi-au dat „mână cu...

Hora Unirii, înfăptuită la Bruxelles. Românii de pretutindeni şi-au dat „mână cu mână”

772
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Parlamentul European a fost gazda unui eveniment cultural-artistic în avansul zilei Unirii Principatelor Române, la care au participat români din Republica Moldova, Serbia și regiunea Olteniei. Simbolic, oamenii şi-au dat „mână cu mână” la Bruxelles, la invitația europarlamentarului PDL Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte al Grupului PPE în Parlamentul European, cunoscut ca un susținător al integrării europene a Republicii Moldova.

Evenimentul – care s-a bucurat de prezenţa Excelenței Sale, ambasadorul Eugen Caras, șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Excelența Sa, Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, precum și de cea a lui Adrian-Cristian Bratu, reprezentant permanent COPS, din partea Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE, alături de eurodeputați și angajați ai Parlamentului European – a inclus vernisajul expoziției de măști în lemn ale artistului popular Gheorghe Florea, o prezentare de costume tradiționale românești din Moldova, Valea Timocului (Serbia) și Oltenia, precum și lansarea cărții „Tradiții culinare românești la sud de Dunăre” a jurnalistului Romeo Crîșmaru, o colecție de rețete culinare culese din Valea Timocului. Ansamblul de cântece și dansuri „Plai de dor” din Șerbănești, Olt, a încheiat evenimentul cu o demonstrație a unuia dintre cele mai îndrăgite dansuri populare românești: Călușul.

Am cinstit unitatea, tradiția și continuitatea neamului nostru, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Unirii Principatelor Române. Momentele artistice sunt dovada grăitoare a talentului și culturii noastre deosebite, care s-au păstrat vii atât dincolo de Prut, cât și la sud de Dunăre, în Timoc”, a afirmat deputatul european Marian-Jean Marinescu.

Foto: Lucian Prejbeanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.