ABA Jiu (Dolj): Cel mai mare strat de zăpadă este de 49...

ABA Jiu (Dolj): Cel mai mare strat de zăpadă este de 49 cm, la Albești

738
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Conform datelor transmise de stațiile hidrometrice aflate pe teritoriul Administrației Bazinale de Apă Jiu, în ultimele 24 de ore vremea s-a menținut în general închisă și rece, izolat geroasă noaptea. Cerul a fost mai mult acoperit în cea mai mare parte a regiunii. Izolat a nins slab. Vântul a suflat în general slab până la moderat.  Cantitățile maxime de precipitații și grosimea maximă a stratului de zăpadă înregistrate în interval în bazinul hidrografic Jiu sunt următoarele:

• la S. H. Petroşani: strat de zăpadă 42 cm la  Rostovanu, Buta;

• la S.G.A Gorj: 0.5 l/mp la Bustuchin și Pojaru, strat de zăpadă 45 cm la Sadu;

• la: S.G.A. Mehedinți: 0.5 l/mp la Tarnita, strat de zăpadă 39 cm la Strehaia;

• la S.G.A. Dolj: strat de zăpadă  49 cm la Albești.   

Fenomenele de iarna pe râuri (ace de gheață, gheață la mal, pod de gheață) au fost în extindere și intensificare datorită valorilor temice negative înregistrate în interval.

“Conform prognozei elaborate de Compartimentul Prognoze Bazinale al A.B.A. Jiu,  precum și de INHGA– CNPH, în următorul interval nivelurile și debitele vor fi în general staționare și ușor variabile. Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE. Formațiunile de gheață pe râuri (ace de gheață, gheață la mal, pod de gheață) existente; vor fi în extindere și intensificare, în evoluția lor putând determina creșteri artificiale de niveluri pe unele sectoare de râu”, a precizat directorul A.B.A Jiu, Marin Talău.

Pentru intervalul 30.01.2014 – 03.02.2014 conform prognozei elaborate de INHGA -CNPB, debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi staționar în prima zi la valoarea 5000 mc/s, apoi în scădere la valoarea de 4600 mc/s în ultima zi a intervalului de prognoză, situându-se sub media multianuală a lunii ianuarie (4950 mc/s).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.