Carpatair are probleme financiare şi arată cu degetul spre WizzAir

Carpatair are probleme financiare şi arată cu degetul spre WizzAir

807
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După ce la începutul anului au anunţat că anulează toate cursele de pe aeroporturile din ţară, respectiv cele de la Timişoara, Craiova şi Bacău, până la sfârşitul lunii martie, iscând un val întreg de nemulţumiri în rândurile pasagerilor care îşi rezervaseră din timp tichete de călătorie, Carpatair a intrat pe 23 ianuarie 2014 în insolvenţă, în vederea unui proces de reorganizare judiciară. Cauza problemelor cu care compania s-a confruntat în ultima vreme ar fi – susţin oficialii Carpatair – unele activităţi anticoncurenţiale, care au provocat daune de peste 30 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Carpatair.

Potrivit oficialilor Carpatair, hubul de la Timişoara a început să aibe probleme la sfârşitul anului 2008, când conducerea aeroportului a favorizat zborurile operatorului Wizz Air, aplicând unele politici comerciale „discriminatorii”.

Conform Ziarului Financiar, tarifele de aeroport au crescut de cinci ori pentru Carpatair comparativ cu cele ale concurentului principal, WizzAir, iar o mare parte a traficului companiei a fost transferată – „prin mijloace ilegale şi anticoncurenţiale” – către aceeaşi companie, „care continuă să beneficieze de preţuri de patru ori mai mici şi în 2013”.

În timpul procesului de reorganizare, compania va continua o activitate comercială normală, au transmis reprezentanţii Carpatair. Litigiile împotriva Aeroportului Timişoara având ca obiect activitătile anticoncurenţiale sunt investigate în prezent de Comisia Europeană dar şi de instanţele şi autoritătile din România.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    155

    Până să arate cu degetul spre concurenţă, Carpatair ar face bine să se uite cât costă un bilet la concurenţă şi cât costă la ei. Aşa poate vor afla de ce nu prea au clienţi şi de ce sunt în insolvenţă.

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     22-10-2011
    Mesaje
    31

    Poi normal ca sunt in insolventa cand eu am platit 100 euro bilet dus intors Italia-Romania la Wizzair iar la ei costa numai biletul dus 140 euro.
    Acum Wizzair este o firma lowcost pe cand Carpatair nu iar intr-o tara ca Romania care are problemele care le are ii numeri pe degete pe aceia care aleg sa circule cu Carpatair.
    Carpatair trebuie se concureze cu Ryanair ca au si aia niste preturi atunci era concurenta

  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2358

    e greu daca te tii sus

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.