(INTERVIU) Raluca Sbîrcea: „Campionatul Mondial e cea mai importantă competiţie după Jocurile...

(INTERVIU) Raluca Sbîrcea: „Campionatul Mondial e cea mai importantă competiţie după Jocurile Olimpice”

1.945
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Duminică 19 iananuarie 2013, s-a desfăşurat la Doha (Qatar) prima etapă a Cupei Mondiale la spada feminin pe echipe, la care a participat toată elita mondială a spadei feminine. Confirmând medalia de bronz obţinută anul trecut, în 2013,  la Campionatul Mondial de la Budapesta, noua echipă a României a realizat un rezultat excepţional adjudecându-şi medalia de aur după o prestaţie deosebită în care a depăşit echipele Poloniei, Estoniei (45-44) , SUA (26-25) şi, în finala competiţiei, campioana olimpică, echipa Chinei, cu scorul de 19-18.. Din echipa României a făcut parte, spre satisfacţia oltenilor, şi craioveanca Raluca Sbârcia, componentă a secţiei  de scrimă de la CS Universitatea Craiova, ceea ce demonstrează că la Craiova  se lansează în continuare noi talente. Echipa a fost compusă din Ana Maria Brînza, Simona Pop, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia.

În săptămânile următoare, spadasinele vor participa la concursurile de la Leipzig şi Budapesta. Între două competiţii, Raluca Sbârcea a avut timp să răspundă la câteva întrebări pentru Craiova Forum.

Ce înseamnă pentru tine această medalie obţinută la Doha?

Raluca Sbîrcia: Această medalie reprezintă foarte mult pentru mine şi pentru familia mea, care este foarte mândră de rezultaele mele. Din păcate, nu am putut să mă bucur foarte mult de rezultat pentru că am avut o mare pierdere în familie înainte să plecăm la Doha. Bunicul meu a plecat de lângă noi şi am suferit enorm. El facea parte din sufletul meu, mi-a fost foarte greu şi îmi este şi în aceste momente.

Care a fost cel mai greu moment din competiţie?

Raluca Sbîrcia: Nu am simţit aşa mult victoria asta, în toate meciurile au fost momente foarte grele, reuşind să câştigam la prioritate (la un singur punct n.r.). Am avut emoţii foarte mari, dar este bine că am scăpat cu viaţă.

Este aurul de la Doha mai important decât bronzul de la Budapesta de anul trecut?

Raluca Sbîrcia: Orice medalie de la o etapă de Cupă Mondială nu se poate compara cu  medalia de bronz de la Campionatul Mondial din 2013 de la Budapesta. Cu toate că am fost aceleaşi echipe, Campionatul Mondial este şi va fi cea mai importantă competiţie după Jocurile Olimpice.

Ce obiective ai pentru anul acesta?

Raluca Sbîrcia: Am început anul 2014 cu un rezultat foarte bun şi sper să ne menţinem cât mai sus tot anul. Toate sperăm să avem cât mai multe medalii la echipe, dar şi la individual. Vom vedea ce va fi…. anul este abia la început.

Cum este relaţia cu colegele de la lot?

Raluca Sbîrcia: Despre fete nu prea am multe de spus, mă înţeleg foarte bine cu toate, ne ajutăm şi luptăm împreună pentru binele echipei.

Raluca Sbîrcea împreună cu Ana Maria Brânză şi celelalte componente ale echipei de spadă a României vor fi prezente începând din luna februarie în cantonament la Craiova, la Centrul Olimpic de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”.

Interviu realizat de Ionuţ Greere



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.