Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere descoperite la frontiera Calafat

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere descoperite la frontiera Calafat

655
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat au depistat trei cetăţeni bulgari care conduceau autoturisme având permisul de conducere suspendat, permis necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, respectiv autoturism neînmatriculat.

În data de 2 februarie 2014, ora 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar Eredzheb H., în vârstă de 32 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat pe care avea aplicate plăcuţe de înmatriculate confecţionate din carton.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că cetăţeanul bulgar a călătorit cu un talon auto şi numere de înmatriculare provizorii eliberate de autorităţile germane, acestea fiindu-i reţinute pe teritoriul Ungariei, când şi-a înlocuit plăcuţele cu unele confecţionate din carton.

În data de 3 februariue 2014, ora 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar Ahmedov P., în vârstă de 35 ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes.
Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate, lucrătorii noştri au constatat că acesta are permisul de conducere reţinut de către autorităţile bulgare din data de 04.05.2011.

O oră şi jumătate mai târziu, în acelaşi punctul de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar Todorov S., în vârstă de 23 ani, care conducea o autocamionetă marca Iveco cu care tracta o platformă pe care se aflau două autoturisme.
Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere prezentat nu îi permite cetăţeanului bulgar să conducă un ansamblu de autovehicule a cărei masă depăşeşte 3.500 kg.

„Lucrătorii noştri au întocmit persoanelor în cauză dosare penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are drept de circulaţie pe teritoriul României, respectiv de persoane ale căror permise de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul”, a precizat comisarul şef de poliţie Romică Ivănoiu.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     22-03-2012
    Mesaje
    195

    mare atentie la cei care vin din germania cu numere galbene. pe 30. 01.2014 am intrat in tara pe la cenad, am scapat de ungaria iar la intrare in romania nu m-au lasat sa intru avand placutele pe masina (nu am stiut ca sunt interzise in ro). vamesul roman a fost mai indulgent si mi-a dat 3 variante: ma intorc in ungaria, trec masina pe platforma sau…. DOSAR PENAL. am ales sa ma intorc . m-au facut minge 5 ore intre vame pana am gasit o platforma. am platit platforma , in vama a fost facuta o poza a masina pe platforma si m-au lasat sa trec.
    dupa vama am dat masina jos si am plecat mai departe.
    NU MAI VENITI CU NUMERE GALBENE, NU MAI MERGE. ESTE FOARTE RISCANT.

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     17-12-2008
    Locatie
     Caracal
    Mesaje
    107

    Ce au motivat vamesii nostri la nr. alea?

    0743.045.919 - DigiMobil0767.436.838
  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     22-03-2012
    Mesaje
    196
    Citat Mesaj initiat de gillus
    Ce au motivat vamesii nostri la nr. alea?

    ca nu sunt valabile pe teritoriu romaniei, ca este o masina radiata din circulatie.
    am venit de foarte multe ori cu nr galbene si nu am avut probleme, chiar cu o saptamana inainte de asta am trecut cu bine pe la cenad, pe ungaria stiam ca sunt probleme dar am scapat. in ro nu mai ai voie decat nu nr de toll (30 zile) . nici cele de hendler (cele rosii, in totalitate ) nu sunt valabile in ro.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.