“Guvernarea deschisă pe agenda publică”, proiect pentru dezvoltarea unei guvernări transparente și...

“Guvernarea deschisă pe agenda publică”, proiect pentru dezvoltarea unei guvernări transparente și responsabile

829
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centru pentru Jurnalism Independent organizează întâlnirea “Guvernarea deschisă pe agenda publică”, proiect din cadrul Compartimentului American Corner.

La acest eveniment vor participa din partea CJI, Ioana Avădani, director executiv și Cristina Lupu manager programe.
Prin intermediul Skype, participanții vor discuta cu Cristian Botan, consilier în Cancelaria Primului Ministru, în cadrul Direcției de Servicii Online și Design, departamentul din Guvernul României responsabil de implementarea OGP în România. Aceștia vor prezenta principiile guvernării deschise, angajamentele asumate de România și progresele făcute.

“Circumstanțele din 2011 au reflectat interesul slab pentru transparență al autorităților române: anunțul a fost făcut în afara țării, fără o comunicare publică în România a aderării la OGP. Această abordare a provocat îngrijorări din partea societății civile că inițiativa va fi tratată cu superficialitate de către autorități. În 2013, autoritățile centrale au făcut progrese notabile în această direcție, dar procesul este abia la început. Proiectul nostru se alătură eforturilor de stimulare a unei guvernări transparente și responsabile, într-o perioadă în care accesul la informație se reduce, transparența instituțională se erodează și apar tot mai multe bariere administrative care limitează accesul mass-media și al cetățenilor la aparatul de guvernare”, a declarat Ioana Avădani, director excutiv CJI.

Întâlnirea va avea loc joi, 6 februarie, ora 16.30.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.