Spitalul Nr. 1 Craiova, „amendat” pentru nereguli

Spitalul Nr. 1 Craiova, „amendat” pentru nereguli

2.719
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova a făcut obiectul unui amplu control desfăşurat de Direcţia Generală de Monitorizare, Control şi Antifraudă, în perioada 17-20 decembrie 2013, un control inopinat, organizat la nivel de ţară în zece spitale. Ceea ce se ştia – neoficial – au constat şi inspectorii care au făcut controlul: neregulile sunt cu duiumul. De la lipsa informaţiilor privind diagnosticele de internare, până la eliberarea pe bandă rulantă a unor scrisori medicale ori – de departe, una dintre cele mai grave nereguli constatate în Spitalul Nr. 1 Craiova – faptul că pacienţii internaţi sunt obligaţi să-şi cumpere medicamentele, în condiţiile în care sunt asiguraţi.

Ca urmare a rezultatelor controlului, SCJU Craiova va primi mai puţini bani din valoarea contractului pe care îl are cu Casa de Asigurări de Sănătate. În lunile în care au fost înregistrate neregulile, unităţii spitaliceşti îi va fi reţinut câte 1% din valoarea de contract.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    153

    Asta trebuie facut cu un spital in care nu exista bani de medicamente … taiem si mai mult finantarea. Genial. Pe doamna care a scris articolul asta a frapat-o, nu colectia de indieni de la fiecare etaj, de faptul ca nu exista destul personal, de faptul ca o asistenta are in ingrijire 20-30 bolnavi, ca manacrea e un gunoi, ca pazinicii nu lasa in spital nici pacientii, ca lifturile sunt doar pentru tigani si smecheri. A fost indignata de scrisorile medicale pe banda rulanta. Scrisori pe care medicii si le-au scris lor, din plictiseala. Nu pentru ca mizeria de sistem de sanatate inrobeste bolnavul cronic (indiferent de boala) la zeci de vizite inutile pentru a-i fi prescrise medicamentele, scrisorile medicale sunt scrise de fapt pentru a face risipa de hartie, la fel si cu medicamentele. Medicii iau medicamentele, le arunca pe geam si pe urma roaga apartinatorii sa mearga sa cumpere. Si aici e un complot. E totul bine pus la cale impotriva CAS-ului, aceasta oaza de corectitudine, acest Mesia al sanatatii romanesti, aceasta organizatie incorptibila care vegheaza la sanatatea noastra a tuturor. HAI SICTIR

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1211

    Ar trebui inchis, la cate nereguli sunt in spitalu ala de spagari …

  3. #3
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    761

    Neregulile se cunosc de zeci de ani. Lăsați asta.

    Eu propun CAS-ul următoarea metodă de economisire:
    De exemplu, bolnavilor din Craiovița Nouă să li se facă rău la aceeași oră (16, să zicem), iar bolnavilor din Brazdă la orele 17. Astfel, noile ambulanțe (de tip vagon de tren), de cîte 100 de locuri, vor putea ridica bolnavii/boșorogii (…dreacului!) cu maximă eficiență. Între orele 16-17, întâi din Craiovița, apoi din Brazda lui Novac (sau de sub brazdă-nu contează).
    …Ca să nu mai alerge ambulanțele înainte și înapoi, din Brazdă în Craiovița și după aia înapoi în Brazdă, după cum i se scoală unuia sau altuia să i se facă rău!
    Nu e organizare-n țară, domne! Își bate bolnavul joc de CAS!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.