Grădina Botanică, salvată de competiţia culturală?!

Grădina Botanică, salvată de competiţia culturală?!

776
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Primăria Craiova ar fi interesată să preia, din nou, Grădina Botanică. Autoritățile locale spun că își doresc să investească în reabilitatea acestui spațiu natural, dar, pentru că nu o mai dețin în administrare, nu au posibilitatea legală de a aloca bani de buget pentru lucrările de modernizare. Municipalitatea a ajuns acum la concluzia că, dacă ar fi mai bine îngrijită, Grădina Botanică ar aduce mai multe puncte la dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Bianca Predescu le-a solicitat autorităților locale, în plenul de săptămâna trecută, să se gândească la o modalitate de a schimba înfățișarea acestui spațiu. „Dacă orașul ar avea o Grădina Botanică, așa cum sunt cunoscute cele din Cluj și București sau cel puțin așa cum era pe vremea profesorului Alexandru Buia, ar însemna mult mai mult pentru imaginea Craiovei culturale”, a atras atenția alesul local.

Grădina Botanică din Craiova a fost mai mereu obiectul unor dispute între municipalitate și Universitatea din Craiova. Fiecare dintre cele două părți au deținut-o în administrare, dar fără ca vreuna să întreprindă ceva pentru salvarea ei.

Primarul Lia Olguța Vasilescu a recunoscut că, la preluarea mandatului, a acceptat să îi cedeze Universității din Craiova dreptul de a administra Grădina Botanică, existând și promisiunea din partea universitarilor că spațiul va fi reabilitat în întregime. Ceea ce nu s-a întâmplat. „A fost dorința lor, exprimată expres, ca acest Consiliu Local să le dea înapoi în administrare Grădina Botanică. Ne-am supus dorinței lor pentru că ne-am gândit că poate se ocupă mai bine decât Primăria”, s-a justificat primarul în fața consilierilor municipali.

Dacă vor dori să treacă din nou în administrarea Primăriei Craiova, atunci ne putem și noi implica. Oricum cetățenii nu au cunoștință despre faptul că ea aparține Universității și probabil că ar fi bine să apară o plăcuță în zona respectivă ca să se știe foarte clar a cui aparține„, a conchis Olguţa Vasilescu.

Sursa: www.cvlpress.ro



4 COMENTARII

  1. #1
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    766

    Univerrsâtarrii…?…

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2397

    sa fie a cui o vrea,dar sa o ingrijeasca

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    868

    Am vazut cum a fost ingrijita de ,, universâtari”, la fel ca si de defunctele conduceri ale municipiului Craiova.
    Pacat de asa lucruri, ca se pierd prin neglijenta unora(sau rea vointa, cine poate sa stie).

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow
  4. #4
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    1797

    Un lucru bun sa speram.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.