Craiova: Vă cad ţurţurii în cap? Cui îi pasă?!

Craiova: Vă cad ţurţurii în cap? Cui îi pasă?!

2.238
22
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Spiritul civic – sau ce-o mai fi rămas din el – se zbate dramatic în faţa unor vorbe dezarmante când eşti cetăţean ori formator de opinie şi încerci în zadar să faci ceva ca să preîntâmpini o eventuală tragedie, pentru că autorităţile te-au pasat de la una la alta. Ne rezumăm, încă, la un „Doamne fereşte!”, în loc să punem mâna, cu toţii, la rezolvarea problemei, indiferent de context. Atunci, să aşteptăm să ne cadă ţurţurii şi zăpada pe cap şi… i-o amenda careva pe vinovaţi!

Nici Poliţia Locală, nici Pompierii, nici asociaţiile de proprietari, nici cetăţenii nu ştiu şi nici nu vor să afle de competenţa cui este să pună umărul la degajarea zăpezii de pe imobilele situate în zone cu trafic pietonal şi rutier intens, unde căderea gheţii ar putea provoca vreo tragedie. Oamenii s-au obişnuit să li se facă, iar autorităţile să dea din umeri.

Spre exemplu, zăpada îngheţată de pe acoperişul unui balcon poziţionat exact deasupra intrării în magazinul Cosmote, din Calea Bucureşti, unde se intră şi se iese la câteva secunde. Sesizaţi telefonic, aseară, de Craiova Forum, în legătură cu pericolul, reprezentanţi ai Poliţiei locale Craiova au precizat că „nu este de competenţa” lor să se ocupe de acest aspect. În schimb, am fost sfătuiţi să sunăm la 112. Aşa am făcut. Apelul a fost direcţionat către Pompieri, care, la rândul lor, ne-au indicat asociaţiile de proprietari, cele care – după cum ni s-a spus – ar trebui să se ocupe de înlăturarea zăpezii de pe acoperişuri.

Întrebaţi fiind ce se va întâmpla în cazul producerii unei tragedii, răspunsurile venite din partea Poliţei Locale şi a pompierilor au fost de-a dreptul uimitoare: primii au răspuns tot ce-au ştiut, că „nu e de competenţa lor”, iar cei din urmă că „Dacă nu-şi fac treaba (asociaţiile de proprietari n.r.) şi păţeşte cineva ceva, îi amendăm!„.

Un afiş lipit de asfalt îi atenţiona pe trecători asupra pericolului: ATENŢIE, CADE GHEAŢĂ! Cine ştie, poate între timp a căzut şi, slavă Domnului, nimeni nu a fost rănit.



22 COMENTARII

  1. #21
    De-al casei
    Data de inscriere
     31-08-2010
    Mesaje
    454
    Citat Mesaj initiat de bogdanfbj
    Cristina, vine valul de caldura… Se vor topii de la sine acei turturi.. Stergem tastele degeaba.. Incerc sa explic ceva si …
    Era vorba de faptul ca in anumite situatii oamenii nu mai au ce face, vis-a-vis de casele din centru unde este trafic pietonal …
    Cei autorizati ptr siguranta publicului si a circulatiei sunt deja pe pozitii: asteapta sa dea amenzi..
    Tara de kko!….

    amice..vine caldura. se topesc de la sine..nu se topeste nimic de la sine ….se topeste in pct de rezistenta minima, iar restul cade in capul aluia care se afla sub el. uita-te la blocurile de pe calea bucuresti sa vezi „banchize” cum stau aplecate deja peste marginea balconului

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
  2. #22
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-12-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    844
    Citat Mesaj initiat de bogdanfbj
    Ca este vorba de turturi si de cine este responsabil ptr ei.. Ca si propietar ai obligatia sa iti dai zapada din fata imobilului, nu sa te ancorezi pe la colturile casei! Haideti sa ne aducem aminte ca inainte de Craciun se tot instalau fel de fel de instalatii luminoase pe Unirii, pe langa centru( zona intens circulata de pietoni) cu masini ce sunt prevazute ptr lucrul la inaltime. Se poate, asta ptr ca ochiul omului sa fie satisfacut intr-o seara. Dar de ce nu se poate cand este vorba de viata omului? De ce? Va spun eu de ce: poate ca „artistii” de prin centru au 80 ani si chiar nu mai pot sa se urce pe o scara de 8-9 m inaltime. Poate din aceasta cauza ar trebuii sa intervina autoritatile.. La impozite parca sunt aspiratoare..
    Daca nu ma credeti, dati o fuga pe strazile din jurul centrului si analizati: cum poate omul sa iasa pe geam cu coada de la matura in mana sa dea jos turturii? Eu, ca fost alpinist sportiv si industrial, mi-am pus aceasta intrebare: nu i-am gasit raspuns. Singura solutie este scara sau acea masina prevazuta cu echipament ptr lucrul la inaltime
    Inca o chestie: pe acele case”patrimoniu national'” nu ai puncte de amarare! Te amarezi de un cos si se rupe cu tine.. Credeti-ma!
    Nu ai puncte de acces, au peretii comuni, nu ai puncte de amarare …. sunt de rahat…
    A fost un caz acum cativa ani cand a cazut un ghiveci cu flori pe Unirii… Acel propietar al ghiveciului este vinovat! Fara doar si poate!
    Dar ce vina are acel propietar de apartament ca are turturi la coltul lui? Si acei turturi pot sa ucida persoane? Mda, dar avem efecte luminoase la inaltime….
    In concluzie, primul pas trebuie sa il faca proprietarul imobilului( daca nu poate sa rezolve el problema) si dupa, sa intervina autoritatile competente!
    Acum ma astept la fel de fel de comentarii negative vis-a-vis de cele scrise de mine.. Totusi, un lucru il stiu sigur: cand veti merge pe acolo pe trotoare, cei care ati citit, veti sta numai cu ochii in sus, sa nu va cada ceva in cap!

    mare dreptate ai.nici eu n-o puteam zice mai bine,desi stau ” pishentru ”,asa cum zice cineva mai sus

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.