Universitatea din Craiova va premia 60 de cercetători pentru întreaga activitate științifică

Universitatea din Craiova va premia 60 de cercetători pentru întreaga activitate științifică

1.515
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Universitatea din Craiova va premia 60 de cercetători, cadre diactice, pentru întreaga activitate științifică în cadrul proiectului strategic „Parteneriatul universitar în cercetare- un pas înainte spre o școală postdoctorală a viitorului”.

Grupul de 60 de cercetători și-a desfășurat activitățile științifice din cadrul studiilor postdoctorale timp de 3 ani, beneficiind de sprijin financiar, sub forma unor burse lunare, în cadrul proiectului strategic „Parteneriatul universitar în cercetare – un pas înainte spre o şcoală postdoctorală a viitorului”, proiect câştigat prin competiţie naţională în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Parteneri instituţionali în cadrul proiectului au fost Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

În urma implementării proiectului, la nivelul Universității din Craiova au fost obținute rezultate deosebite, concretizate în 7 acorduri de cooperare încheiate cu universități și institute de cercetare din Uniunea Europeană (din
Germania, Franța, Spania, Grecia, Bulgaria), 3 acorduri de parteneriat cu edituri recunoscute la nivel național, 57 de luni mobilitate de lungă durată la universități și institute de cercetare din Uniunea Europeană, 440 de articole în reviste naționale, internaționale și volume ale unor manifestări științifice internaționale, participări la 312 conferințe internaționale. De asemenea au fost realizate 60 de monografii în domeniile de cercetare postdoctorale.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 7 februarie, ora 11.00, sala 444 a Universitatii din Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.