Ion Prioteasa: Am pornit de la zero cu aeroportul din Craiova

Ion Prioteasa: Am pornit de la zero cu aeroportul din Craiova

570
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Ion Prioteasa: „Semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii de mişcare a Aeroportului Craiova reprezintă un moment special, important nu doar pentru comunitatea craioveană şi doljeană, ci pentru întreaga regiune Oltenia, pentru tot sudul României şi chiar pentru locuitorii districtelor Vidin, Montana şi Vratsa, din Bulgaria. Aeroportul Craiova este un proiect de succes al consiliului judeţean, iar semnarea acestui contract închide în mod fericit cercul strategiei de dezvoltare pe care am gândit-o în privinţa acestui obiectiv. Este un demers pe care l-am început în urmă cu câţiva ani, alocând peste 10 milioane de euro, din fondurile CJ Dolj, pentru terminalele de plecări şi sosiri şi pentru toate echipamentele şi dotările pe care le presupune activitatea specifică unui aeroport. Am convingerea că, dacă nu ar fi fost aceste investiţii, nu ar fi fost posibil să câştigăm proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanţare.

Am pornit de la zero, într-un moment în care, practic, de la Craiova nu se zbura, iar noi ne doream să ajungem la 10.000 de pasageri pe an. Suntem, iată, în punctul în care estimăm că, în anul 2014, vom înregistra 100.000 de călători. Acum, când putem zbura către Milano şi Londra, când ştim că vom avea, din vară, noi curse directe către Roma, Bologna, Barcelona şi Dortmund, când ne aşteptăm să fie lansate şi alte rute, deoarece Craiova va deveni bază de operare pentru compania Wizz Air şi va avea în permanenţă la dispoziţie un avion, putem spune că trăim o schimbare de proporţii în viaţa noastră

Reușita acestui demers se datorează unei întregi echipe, căreia vreau să îi adresez mulțumiri, începând cu domnul ministru secretar de stat Nicușor Buică, un om absolut special, legat de Oltenia, care a fost alături de noi şi ne-a susţinut în toată această perioadă, şi continuând cu toţi colegii de la Aeroportul Craiova şi din consiliul judeţean care s-au implicat cu toată forţa şi au depus o muncă asiduă la proiect.

Noi am crezut cu putere în ideea noastră, am mers mai departe şi am strâns bani timp de câţiva ani pentru a pune în operă această investiţie, în două etape. Am inaugurat-o la sfârşitul anului 2012, în prezenţa prim-ministrului României, domnul Victor Ponta”



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    1813

    O reusita.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.