Taxa auto din 2012 a fost declarată ilegală

Taxa auto din 2012 a fost declarată ilegală

521
17
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Varianta din 2012 a taxei auto a fost declarată ilegală de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Aceasta trebuia plătită şi în cazul maşinilor înmatriculate înainte de 2007, la revânzare, iar judecatorii au stabilit că practica este în neconcordanţă cu tratatul de aderare la UE, deoarece este ilegal să obligi şoferii români să plătească o taxă pentru o maşină din Uniunea Europeană, în condiţiile în care România este stat membru. Deşi este o decizie cât se poate de clară, şoferii care au achitat taxa auto 2012 trebuie să dea statul în judecată pentru a-şi recupera banii, pentru că, susţine presa centrală, executivul nu intenţionează să restituie banii fără proces

Românii care au înmatriculat maşinile au platit în medie o taxă de 3.000 de lei. Conform stitileprotv.ro, dacă vor da statul în judecată, aceştia îşi vor recupera banii, plus o dobandă fiscală de 30%, adică, în total, 3.900 de lei.



17 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    404

    da si ce la noi este ca la nimeni

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     22-02-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    65

    pai si pana la urma….se mai plateste de acum incolo sau nu?

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     12-07-2009
    Locatie
     La etaj :D
    Mesaje
    872

    Eu sincer, nu mai inteleg nimic… rromania

    "Vaneaza-i pe cei slabi si vei supravietui, vaneaza-i pe cei puteici si vei trai!"
  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     21-04-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    827

    Sa va platii si de acum in colo deoarece se aplica la orice masina din tara sau din afara ei sa aiba timbrul de mediu platit

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-12-2013
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de Tonu
    pai si pana la urma….se mai plateste de acum incolo sau nu?

    Se va plati pt ca e vorba de taxa din 2012. Noua taxa este taxa de timbru din 2013. Acum treaba este ca dam statul in judecata pentru a recupera taxa care am platit-o la inmatriculare, dar daca vrem sa vindem masina o sa avem o problema: cel care cumpara trebuie sa plateasca si el la randul lui taxa de mediu, astfel pretul care o sa-l cerem o sa fie mult sub pretul pietii.

  6. #6
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-09-2006
    Mesaje
    255

    am si eu o intrebare si daca mi-am recuperat taxa auto platita in 2012 acum cand vinde masina va fi necesar k cumparatorul sa mai plateasca o alta taxa??

  7. #7
    De-al casei
    Data de inscriere
     27-02-2013
    Mesaje
    281

    eu am masina inmatriculata fara plata taxei auto.. daca vand masin sigur urmatoru cumparator o sa plateasca taxa ca la noi la nimeni…. scrie si pe certificat si pe carte ca masina a fost inmatriculata fara plata taxei auto…

  8. #8
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-09-2006
    Mesaje
    256

    la mine nu scrie nici pe certificat si nici pe carte k eu am recuperat ulterior taxa auto k procesul a durat cam 9 luni de zile

  9. #9
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2091

    tzara condusa de nebuni

  10. #10
    Oldtimer
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1012
    Citat Mesaj initiat de GRASOMEGA
    la mine nu scrie nici pe certificat si nici pe carte k eu am recuperat ulterior taxa auto k procesul a durat cam 9 luni de zile

    La mine a durat 13 luni..( cred ca mai tine si de avocat) am prins numai concedii ale judecatorilor+recursul celor abilitati sa ma despagubeasca..
    Nici la mine nu scrie pe certificat sau pe carte ca as fi recuperat taxa dar se poate face o cerere la trezorerie/impozite si se afla imediat….
    Oricum, o taxa abuziva!

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  11. #11
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    810

    Statul e hoț pentru că ”cetățenii” sunt hoți. Se observă imediat. Din avion.

  12. #12
    Member
    Data de inscriere
     17-02-2010
    Mesaje
    173

    Nu este vb doar de varianta din 2012 ci TOATE variantele incepand cu 2007 (guvern Tariceanu), de cand Ro a devenit tara UE, desi Polonia avusese ceva asemanator dar numai 3 luni dupa care au abrogat-o pentru ca a fost considerata nelegala de Curtea de Justitie a UE, Romania a considerat ca e mai presus de legile Uniunii Europene si a pastrat in diverse denumiri aceasta aberatie paaaana la 1 ian 2013, desi toti politicienii stiau ca taxa se restituie cu dobanzi si cheltuieli de judecata.
    Eu asta il consider atac la buzunarul cetateanului printr-o taxa nelegala si subminarea bugetului de stat prin cheltuieli nejustificate cu dobanzi si cheltuieli de judecata platite tot din buzunarul nostru.
    Iar legat de noua taxa…..este mai mult o taxa protectionista care te forteaza sa cumperi o masina noua sau una de peste 16 ani vechime, un are nici o legatura cu poluarea, acestea sunt doar motive pentru populatie, motive se gasesc tot timpul pentru inventarea unei taxe.
    Romanii nu ar fi cumparat masini mai vechi de 9-10 ani daca taxa nu favoriza masinile mai vechi de 16 ani, de exemplu un ww passat din 2000 1,9 tdi euro 2 taxe este de aproape 1900 euro

  13. #13
    Member
    Data de inscriere
     01-08-2008
    Locatie
     Sarari
    Mesaje
    144

    Romania este o tara plina de avari,hoti,inculti, plini de ei, flegmatici, fomisti, curvari.
    Toti romanii culti, sunt prin Italia,Spania,Anglia,America,Portugalia….etc.
    Aici au ramas, uscaturile dupa „treierat”!
    Au ramas, manelistii, copii cu „iarba” in gand.
    Toti care vor sa se afirme, desi nu ii duce capul sa faca un ban cinstit, facut cu mintea lui.
    Toti au BMW,Mergedes, luat cadou de la mama si de la tata.
    Care injura cand trec prin sensul giratoriu ca pe tarlaua lu taso!
    Toti care injura pietonul ca merge prea incet pe trecere….etc.
    Degeaba scriu aici ce scriu, pt. ca toti acesti or sa-mi dea bad rep…..
    Fac taxi de 2 ani si le vad ! Nu am ce face dar „le inghit” .
    Sper ca in ceva timp sa scap de tara asta si sa ma intorc, NICIODATA!
    Pentru ca in maximum 10-15 ani, o sa avem un presedinte…. BARAC! „If u know what i mean”!!
    Astept bad rep!
    Pentru ca o schimbare, nu am cum sa astept….nu vreau sa traiesc 70 ani, aici!
    Bafta, sanatate….daca aveti vreun doctor, din alta tara care sa va trateze!

    While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future. Zambetul este ca stergatorul de parbriz .Nu opreste ploaia,Dar te ajuta sa iti vezi de drum !
  14. #14
    0-day Member
    Data de inscriere
     26-10-2013
    Mesaje
    3

    Romania principala sursa de export in prostie,ar trebui sa promovam prostia ca fenomen turistic poate mai facem si noi locuri de munca ca prosti avem destui .Taxa in Romania ,oricare ar fii ea ca sa o achiti trebuie sa te imbraci si sa te pregatesti de Aventura mai ceva decat Indiana Jones nimic simplu nu poate fii mai complicat ,exemplu,ai bulletin expirat sau necesita din nu stiu ce motiv schimbare vei plati taxa si daca muncesti sa iti iei concediu si ai face bine sa iti iei cort sa stai la politie in curte ,poate un mic ceva ca sa fie peisajul autentic de Romania ca altfel vei fi dat afara.Daca ai cumva firma sau doresti sa infiintezi mai bine stai bland ,a poate vrei sa faci colectie de chitante atunci da .Taxa auto este o taxa a saracului ,esti sarac plateste dute-n gatu matii zice guvernul astia cu bani stati linistiti ca nu platesc taxa asta si nu au nici o problema ba masini de Bulgaria sau Anglia etc au si ei niste statistici se orienteaza vad cine plateste si acolo actioneaza cu taxa , ca un virus esti mai slab te ia .

  15. #15
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1231

    legala ilegala de platit se mai plateste … ?

  16. #16
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    42

    FOARTE IMPORTANT:

    Timbrul pentru 2013 a fost dat dupa legea din 2012 si implicit este ilegal. Eu am inmatriculat masina in noiembrie, 2013, si am dat in judecata acum 2 zile. Se poate. Contactati un avocat Canalele de stiri nu dau toate informatiile niciodata, ca la noi inca e comunism.

  17. #17
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-09-2006
    Mesaje
    257

    stie cineva sa imi raspunda si mie dak se mai plateste taxa auto in cazul in care mi-am recuperat taxa auto sau am inmatriculat-o prin ordin judecatoresc?????

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.