Grijă pentru persoanele defavorizate

Grijă pentru persoanele defavorizate

919
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Comisia Europeană sprijină şi completează politicile statelor membre în domeniile protecţiei sociale şi incluziunii sociale pentru persoanele defavorizate

Incluziunea socială şi lupta împotriva sărăciei sunt parte integrantă a obiectivelor Uniunii Europene în materie de creştere economică şi ocupare a forţei de muncă. Coordonarea politicilor naționale în materie de protecţie şi incluziune socială se bazează pe un proces de schimburi şi de învăţare reciprocă, cunoscut sub numele de „metoda deschisă de coordonare” (MDC). Pe lângă eliminarea sărăciei şi a excluziunii sociale, baza acestui proces în anii următori va fi instituirea unor pensii adecvate şi sustenabile, precum şi dezvoltarea unor servicii de sănătate accesibile, de înaltă calitate şi durabile, inclusiv în materie de îngrijire pe termen lung.

Strategia Europa 2020 pentru creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii stabileşte obiective care urmăresc să scoată cel puţin 20 de milioane de persoane din sărăcie şi excluziune socială şi să crească rata de ocupare a forţei de muncă la 75 % pentru populaţia în vârstă de 20-64 de ani. Iniţiativele emblematice ale Strategiei Europa 2020, inclusiv Platforma europeană de combatere a sărăciei şi excluziunii sociale şiAgenda pentru noi competenţe şi locuri de muncă, sprijină eforturile îndreptate către realizarea acestor obiective.

Prin intermediul Pachetului privind investiţiile sociale, Comisia furnizează orientări statelor membre, pentru a le ajuta să-şi modernizeze sistemele de protecţie socială, cu obiectivul investiţiei sociale de-a lungul vieţii.

Pachetul de măsuri vine în completarea următoarelor iniţiative: Pachetul privind ocuparea forţei de muncă, prin care se stabileşte calea de urmat către o redresare generatoare de locuri de muncă; Cartea albă privind pensiile, care prezintă o strategie pentru garantarea unor pensii adecvate, sustenabile şi sigure; Pachetul privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor, care abordează în mod special situaţia tinerilor.

Atât la nivel internaţional, cât şi în interiorul său, UE se străduieşte să se asigure că dezvoltarea economică este însoţită de progrese sociale. De aceea, a introdus o dimensiune socială în relaţiile sale externe, atât în contextul unei globalizări echitabile şi durabile, cât şi în perspectiva unor viitoare extinderi. La nivel internaţional, UE susţine respectarea normelor fundamentale ale muncii, pe care le consideră parte integrantă a drepturilor omului. De asemenea, participă în mod activ la apărarea egalităţii de şanse şi a nediscriminării, promovând instituirea unui sistem economic echitabil. În cazul concret al procesului de aderare la UE, această abordare se reflectă în obligaţia ţărilor candidate de a adopta acquis-ul comunitar.

.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    1913

    Cu crerea locurilor de munca si angajarea tineretului care iasa de pe bancie scolilor ar trebui rezolvata,ar fi un inceput pentru someri si nu numai.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.