Trei cuvinte care dau startul distracției: „ON… the… SPOT”!

Trei cuvinte care dau startul distracției: „ON… the… SPOT”!

1.363
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Ce ați spune despre un actor care urcă pe scenă fără să știe ce joacă? Este nesăbuit? Nebun? Curajos? Ar putea fi o caracterizare pentru şase tineri care urcă, în fiecare miercuri și joi, pe o scenă, fără să aibă ideea ce vor performa. Cinci tineri actori și un chitarist se pun la dispoziția publicului și reușesc să țină un spectacol plin de umor în cele mai grele situații alese de spectatori.

Laurențiu Tudor, Anca Maria Ghiță, Florin Paraschivu, Petre Diamantu, Emil Trybalski sunt, începând  din toamna trecută, trupa “ON THE SPOT”. Sunt niște tineri actori neconvenționali care vor să aducă lumea mai aproape de teatru improvizând. Fac un altfel de spectacol, unul interactive, în care actorii fac ce le spune publicul. Se cere un titlu sau o locație, iar actorii crează pe loc o povestire sau o scenă de improvizție pe tema dată.

Acum, avem două spectacole pe săptămâna – nu ştiu dacă daţi sau nu locaţiile, dar este vorba de Irish Way – miercurea și New Arcade – joia. Dar, noi sperăm să ne extindem pentru că spectacolul de improvizație nu este un fenomen prea cunoscut in Craiova. Este un spectacol mai ușor de digerat și așa sperăm să îi apropiem pe craioveni de cultură și astfel poate îi aducem și la teatru„, spune liderul “On the Spot”, Laurențiu Tudor.

 Acompaniament de renume

Vă spuneam că în componență este și un chitarist. Ei bine, cel care pune sunet pe ideile actorilor este nimeni altul decât Radu Ionescu. Îl știm cu toții de la “Românii au talent”. A impresionat juriul, dar și milioane de spectatori. Așa a ajuns cunoscut înCraiovași de atunci au început și colaborările pe partea actoricească. Întâi cu trupa “No Limit”, și ei concureți la “Românii au talent”, sub coordonarea lui Cătălin Băicuș, au pus în scenă spectacolul „Dance or Die”, la Teatrul Național „Marin Sorescu”. Acum a fost contactat de prietena lui bună, Anca Maria Ghiță, pentru a se alătura trupei “On the spot”.

Nu mai văzusem un spectacol de improvizație. Nu știam despre ce e vorba, dar mi-a plăcut enorm. E amuzant, distractiv. Imediat am spus da. Să nu credeți că este ușor ce facem. Este foarte greu, dar îmi place foarte mult. Trebuie să mă coordonez cu ei,  mă dezvoltă pe multe planuri„, ne-a mărturisit Radu. Ne-a mai făcut o mărturisire. Anul acesta va termina liceul și este decis să studieze în străinătate. Cel mai probabil va alege Anglia, așa că dacă vreți să-l vedeți în spectacol, grabiți-vă! „Dacă o să fiu admis, vă dați seama că o să plec. Îmi pare rău de trupă, am învățat multe și am legat prietenii, dar vreau să merg mai departe cu muzica. Sunt foarte talentați și sunt sigur că se vor descurca foarte bine și fără mine și cu siguranță îmi vor găsi înlocuitor„, ne-a mai spus tânărul chitarist.

O provocare pentru actori, dar și pentru spectatori!

Fiecare spectacol este ediferit. Reprezentațiile sunt șase în fiecare seară, însă mereu este introdus un exercițiu nou. Chiar dacă acestea se repetă, niciun spectacol nu seamănă cu altul. Publicul diferă și diferă și starea de spirit, asa că temele pe care le propun variază. „E foarte greu, nu ai voie să stai pe gânduri„, spune Laurențiu Tudor. Și, ca să fie siguri că nu vor rămâne blocați vreodată, se antrenează două-trei ore pe zi. „O repetiție pentru improvizație seamănă mai mul cu un antrenament. Inteligența și spontaneitatea trebuie antrenate. Facem diverse exerciții, de la exerciții fizice până la teme pe care unul le propune și ceilalți le joacă„, ne mai spune Laurențiu. Se pare că rețeta lor dă roade. În doar câteva luni de la înființare au ajuns deja sa aibă un public fidel, iar cei care încearcă pentru prima dată spectacolul lor pleacă acasă cu zâmbetul pe buze.



2 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    1968

    As crede ca are haz.

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4681

    Este foarte talentată trupa. Atât baieții cât și fetele.Tudor, de când eram colegi avea înclinații artistice. Din păcate la noi, teatrul, muzica și în general cultura sunt mult subapreciate dar asta probabil ține și de educație.
    Arta în orice formă a sa trebuie respectată.
    Eu pot doar să recomand astfel de reprezentații. Mie unul, mi-au plăcut.

    P.S. Felicitări pentru articol! Nu știu cine e autoarea dar în mod evident se vede că articolele sunt bune

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.