Oficiul Roman pentru imigrari

Oficiul Roman pentru imigrari

1.222
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii din cadrul OFICIULUI ROMÂN PENTRU IMIGRĂRI – SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI DOLJ, au efectuat în data de 09.02.2012 verificări specifice, pe linia respectării condiţiilor de prelungire a dreptului de şedere a străinilor pe raza de competenţă.
Cu această ocazie, a fost identificat cetăţeanul albanez C.A., în vârstă de 32 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile pentru care i-a fost prelungit dreptul de şedere pe teritoriul Romăniei.
Având în vedere cele constatate, cetăţeanului în cauză, i-a fost revocat dreptul de şedere acordat anterior, fiindu-i emisă totodată şi o Decizie de returnare, prin care este obligat sa părăsească teritoriul României, în termen de 30 de zile.
     De asemenea, cetăţeanul albanez a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 Ron, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, republicată.    
 
INFORMAŢII SUPLIMENTARE
Potivit O.U.G. 194/2002, republicată, cetăţenii străini au obligaţia să aducă la cunoştinţa  OFICIULUI ROMÂN PENTRU IMIGRĂRI, următoarele:
a) orice modificare intervenită în situaţia personală, în special schimbarea cetăţeniei, încheierea, desfacerea sau anularea căsătoriei, naşterea unui copil, decesul unui membru de familie aflat pe teritoriul Romăniei, în termen de 30 de zile;
b) orice modificare intervenită în legătură cu angajarea sa în muncă, în termen de 30 de zile;
c) prelungirea valabilităţii sau schimbarea documentului de trecere a frontierei de stat, în termen de 30 de zile;
d) schimbarea domiciliului/reşedinţei în termen de 15 zile de la data mutării la noua adresă.
e) furtul sau pierderea documentelor de trecere a frontierei de stat va fi declarată organului de poliţie competent teritorial, în termen de 48 de ore.
f) furtul, pierderea, deteriorarea sau distrugerea permisului de şedere, va fi declarată formaţiunii teritoriale a Oficiului Romăn pentru Imigrări, care a eliberat documentul, în termen de 5 zile.


 
 
De asemenea, pentru informaţii privind documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, pot accesa site-ul oficial al O.R.I.: http://ori.mai.gov.ro/ respectiv site-ul oficial al I.P.J.Dolj http://dj.politiaromana.ro.
 
 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.