Craiova: Povestea TA este Povestea Cartierului Tău (spectacole 7-9 martie)

Craiova: Povestea TA este Povestea Cartierului Tău (spectacole 7-9 martie)

836
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Din dorința de a valorifica potențialul cultural al tuturor cartierelor Craiovei și de a oferi o platformă de manifestare artistică oricărui locuitor al orașului, care și-ar dori să se exprime în acest fel, a luat naștere „Povestea TA este Povestea Cartierului Tău”. Proiectul își propune sa dea voce cartierului, să îl revigoreze din perspectivă culturală, să stârneasca întrebări, curiozități și mai mult decât atât, să aducă împreună oameni din același cartier care, voluntar, să-și dorescă să faca ceva pentru ei înșiși în cartierul lor, contribuind activ la formarea identității acestuia.

Teatrul comunitar este forma de teatru dedicat, pornind de la și realizat împreună cu o comunitate. Timp de trei luni, participanții la proiect au explorat și documentat cele 11 zone ale Craiovei, pentru a cunoaște oameni, a aduna povești și istorii personale și pentru a descoperi – prin acțiuni și evenimente comunitare precum “Ziua Artei” – oferta educațional-culturală existentă în fiecare din zone în parte, dar mai ales ce se dorește a se întâmpla și dezvolta din acest punct de vedere pe viitor. Astfel, la inițiativa Asociației”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, orașul a fost împărțit in 11 zone de intervenție, au fost create 11 microcentre, 11 SPECTACOLE DE TEATRU COMUNITAR!

Iată programul manifestărilor din perioada 7-9 MARTIE

Vineri – 7 Martie – ora 16.30 – Liceul Traian Demetrescu (Lăpuș)
CAMI

cu Carmen VASILESCU, Simona CĂLIN, Ruxandra POPA,
coordonator – Simona CĂLIN
Sâmbătă – 8 Martie – ora 19.00 – Școala Nr. 14 (Bariera Vâlcii)
MACI

cu Marinela COVRIG și Petrișor DIAMANTU,
coordonator Petrișor DIAMANTU
Duminică – 9 Martie, ora 13.00 – Liceul de Artă Marin Sorescu (1 Mai)
ÎNȚEPAT!

cu Nicolae TURCITU, Antoaneta CÂRSTEA, Sever TUPANGIU, George ADRIAN, Claudiu MIHAIL
coordonator George ADRIAN
ora 15.00 – Teatrul Colibri (fost Club Electro / Sărari)
A FOST ODATĂ CA ȘI ACUM

cu Iuliana FIRAN, Adela NEDELCU, Baptiste Febvre
coordonatori Carmen Sârbu și Florin Paraschivu
ora 17.00 – Casa Tineretului (Severinului)
DOI PE-UN LOC

cu Andra PANAIT, Mirabela DINU, Mihai MIREA, Ana-Maria CRATIȚĂ
coordonator Ana-Maria CRATIȚĂ

Fiecare spectacol va fi urmat de o discuție cu publicul pornind de la oferta culturală a zonei și dorințele și propunerile de dezvoltare a acesteia.

În perioada 14 – 16 martie vor avea loc spectacole în celelalte șase microcentre, urmând ca la sfârșitul lunii, toate cele 11 spectacole de teatru comunitar să fie prezentate împreună, într-un Festival de Teatru Comunitar. Cooronatorii spectacolelor din perioada 14 – 16 martie sunt: Ramona Drăgulescu, Claudia Nisipașu și Patricia Ionescu, Cătălin Vieru, Claudiu Mihail, Bogdan Vulpe, Ruxandra Popa.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.