Craiova: Studenţii Facultăţii de Automatică, în finala europeană a “The Freescale Cup”

Craiova: Studenţii Facultăţii de Automatică, în finala europeană a “The Freescale Cup”

820
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

O echipă studenţească de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, din cadrul Universităţii din Craiova, s-a calificat la finala europeană a “The Freescale Cup” – Cupa Mondială Freescale (fostă Motorola) 2014, care se va desfăşura între 29 şi 30 aprilie la „Fraunhofer Institute for Integrated Circuits (IIS)” din Erlangen, cel mai mare institut de cercetări din Germania.

Concursul, desfășurat în domeniul sistemelor embedded, presupune dezvoltarea unor structuri și algoritmi pentru o arhitectură realizată pe o mașină electrică prototip. Pentru realizarea proiectului final vor fi utilizate pachete integrale Freescale (mașină electrică, servomotoare, cameră video, placă de dezvoltare cu microcontroller). Va fi desemnată câştigătoare echipa a cărei maşină va parcurge în cel mai scurt timp un traseu predefinit.

Echipa „EMMA” este cea care va reprezenta Craiova şi România. Este coordonată de prof. dr. ing. Cosmin Ionete şi este compusă din studenţii Marius Anghel, Dan Eugen şi Mădălin Mamuleanu. Ei s-au clasat pe locul secund la cursa regională de selecţie pentru finala europeană a cupei Freescale 2014, care a avut loc la Universitatea „Politehnică” Bucureşti, în data de 7 martie 2014.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    249

    Felicitari lor si mult, mult succes in continuare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.