Sofia-Craiova-Timişoara-Budapesta, ruta trenurilor pe podul Calafat-Vidin

Sofia-Craiova-Timişoara-Budapesta, ruta trenurilor pe podul Calafat-Vidin

2.078
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

CFR Călători este „pregătită să introducă în circulație trenuri de pasageri în relația cu operatorul bulgar de călători (BDZ) pe podul Calafat — Vidin, imediat ce i se comunică deschiderea în condiții normale de exploatare de către gestionarul infrastructurii feroviare din România”, notează Agerpres. În acest sens, România, Bulgaria, dar şi Ungaria colaborează deja pentru lansarea unor trenuri de pasageri care să lege Sofia de Craiova, Timișoara și Budapesta prin podul Calafat-Vidin, după cum a declarat pentru Agerpres compania feroviară de stat bulgară.

Conform sursei citate, cursa care va lega Sofia de Budapesta prin Craiova și Timișoara ar urma să devină operabilă din 2015, şi să aibă ora de plecare la 12.00, urmând să ajungă la în capitala ungară a doua zi la ora 08.00. Pentru retur, trenul va pleca din Budapesta la ora 19.00 și va ajunge la Sofia la ora 18.00 ziua următoare.

Trenul de călători între Sofia și Budapesta prin podul Nouă Europa face parte din proiectul RAIL4SEE. Deocamdată, nu există estimări cu privire la numărul potențial al călătorilor care vor folosi acest tren.

BDZ Cargo are deja un acord cu CFR Marfă pentru transport feroviar de mărfuri cu două trenuri prin podul Calafat-Vidin acesta urmând să fie pus în aplicare după clarificarea unor detalii privind folosirea podului.



2 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    922

    da buna

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2538

    nu stiu cum sa treaca podul?care sa fie primii?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.