RAADPFL mută copacii de la Teatru Național

RAADPFL mută copacii de la Teatru Național

553
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

 Angajaţii municipalităţii scot la plimbare copacii din spatele Teatrului Naţional Marin Sorescu, făcând loc muncitorilor care vor începe lucrul la parcarea subterană. Operaţiunea e declarată una de “salvare”, de şefa Direcţiei Servicii Publice a primăriei Craiova, Delia Ciucă. “Nu se aruncă nimic, se recuperează totul! Începe execuţia parcării subterane de la Teatrul “Marin Sorescu”, iar noi Primăria Craiova, împreună cu regia noastră, RAADPFL, încercăm să salvăm toți copacii”, spune aceasta.

 Directorul RAADPFL Craiova, Florin Lungu, precizează că arborii din Centru vor fi strămutaţi pe alte amplasamente, angajaţii regiei urmând să recupereze din spatele Teatrului şi pavimentul şi bordurile.

 “Angajaţii din subordinea Primăriei Craiova au început mutarea pomilor din spatele Teatrului Naţional pentru a elibera zona în care urmează să se construiască o parcare subterană de 600 de locuri. Arborii sunt replantaţi in locaţii noi : parculeţul de la Madona Dudu, pe Calea Bucureşti, la Piaţa şi în staţia de autobuz de la Universitate, pe Calea Severinului în parculeţul de la Casa Tineretului. Se încearcă salvarea tuturor elementelor de vegetaţie din zonă, precum şi a pavimentului, bordurilor şi a celorlalte elemente de mobilier urban. Important este faptul că s-a reuşit replantarea unor copaci cu o circumferinţă de minim 20 cm grosime si cu rădăcini de un balot de 1,5-2m”, a declarat Lungu.

 

Sursa: http://www.oltenasul.ro



4 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     26-03-2014
    Mesaje
    5

    Cam barbara povestea. Americanii au sisteme mai avansate de mutare a copacilor.

    http://www.proiectetipieftine.roProiecte tip la preturi accesibile.
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     26-02-2007
    Locatie
     Bucuresti/CRAIOVA
    Mesaje
    17

    Vorbe…promisiuni…”Nu se arunca nimic, se recupereaza totul”. Chiar credeti ?! Da se recupereaza …… cu drujba. Copacul sahistilor, brazi crescuti odata cu noi, acei copaci plantati cu ocazia reamenajarii „pietei teatrului” din 1987, precis vor fii sacrificati.Cred ca o sa regretam verdeata existenta la inceputul primaverii dar si tuia si brazii din zona, acoperiti cu zapada……Este bine sa pastrati pozele facute in „Oraselul Copiilor” Peste cativa ani vor constituii frumoase amintiri. Parca am vrea readucerea acestor copaci pe locul detinut inainte de „demolare”.Va fi greu sa ne obisnuim cu betoane in loc de copaci a caror umbra ne indemna sa poposim … cu diferite motive sub ei. Cati liceeni nu isi depanau visurile aici….. cati sahisti isi petreceau „ceasurile” dupaamiezelor in aceasta frumoasa zona a Craiovei ?!Un „lucru” pierdut este bun pierdut. Dupa 18 luni o sa vedem rezultatul

  3. #3
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    898

    E o mare tragedie ce se întâmplă cu Craiova de ceva ani încoace. Distrugerile și poluarea continuă.
    Orașul pe mâinile unor criminali.

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     26-02-2007
    Locatie
     Bucuresti/CRAIOVA
    Mesaje
    21

    Azi17.04 toata zona verde din spatele teatrului a cam disparut. 95% sub puterea drujbelor. La inceput s-au mutat cativa copaci 7-10. Multora li s-au taiat radacinile si acolo au ramas. Sub drujba au cazut toti brazii, salcia, copacii sahistilor si puietii din nordul Bijuteriei. Buldozerul a scos „bordurile” pe care se mai „odihneau” tinerii la umbra batranilor dar verzi arbori…. Treceti si aruncati-va privirea. Nu am posibilitatea sa va pun cateva poze…..nu stiu cum se atasaza…
    Consilierii pe care i-am votat au hotarat, fara sa ne mai consulte, sa taie si copacii tineri de 10-15 cm diametru sa nu mai amintesc de cei care si-au facut coroana in 20-40 de ani. Ca va fi mai mult ozon dupa trecerea celor 18 luni…..Cu tuia?! Ma indoiesc …Generatia care se va naste in acest an dupa 30 de ani s-ar putea sa mai aiba mai mult ozon…..dar este trist, pentru ca poluarea va creste. Nici un primar nu a distrus o zona verde pentru betoane cu poluare in centrul orasului.Nici Vangheliecare este PSD-istul cel mai cunoscut in a face ceva….varuitul blocurilor, nu ar distruge parcul Sebastian sau Oprescu Parcul Cismigiu sa faca o parcare subterana in centru, sau sub parcul Herastrau.Sa nu mai vorbesc de moldoveni banateni, sibieni, clujeni…. Sunt zone verzi….trebuie sa le protejem nu sa intram cu buldozerul in ele.Inainte, inainte (demult demult) erai taxat daca intrai cu piciorul pe iarba…NU CALCATI IARBA! Acum….Mai ramane langa /sub statuia lui Ioan Cuza sa facem vreo investitie. Sunt cartiere, strazi, oameni cu probleme dar dna primar asta a gasit prioritar. TRAIASCA alesii NOSTRII !!!! TOT INAINTE ! pe ceea ce au gandit altii.”Noi” nu avem proiecte noi. De daramare da….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.