Craiova: Peste o sută de oameni au donat sânge în cadrul unei...

Craiova: Peste o sută de oameni au donat sânge în cadrul unei campanii

1.030
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Circa 170 de craioveni şi-au arătat, week-end-ul trecut, disponibilitatea de a dona sânge, în cadrul campaniei „Fiecare picatura de sange insemna un zambet”. În urma acţiunii, o parte dintre donatori a aflat că suferă de anemie, astfel încât organizatorii au oferit cărţi cu informaţii despre un stil de viaţă sănătos.

Dintre cei  170 de persoane care au intenţionat să doneze sânge, au donat numai 102, restul de 68 fiind respinsi din diferite motive: fie aveau hemoglobina la limita minimă  admisa pentru donatori, fie tensiunea era prea mica ori, in foarte putine ocazii, greutatea donatorului era mult prea mare sau prea mică.

Am observat pe toata perioada in care am organizat actiunile de donare de sange ca majoritate a donatorilor au probleme in mod deosebit cu hemoglobina  – cantitatea de fier din sange – anemie -, astfel am decis sa oferim o carte gratuit tuturor donatorilor. Cartea oferita a fost „Tablete de Stil de viata” , in sperata ca in felul acesta contribuim la promovarea unei alimentatii sanatoase si binenteles a unui stil de viata adecvat, prevenind totodata o serie de posibile boli care apar din cauza unui stil de viata inadecvat, urmat de o alimentatie necorespunzatoare. La aceasta actiune am oferit circa 200 de carti gratuit. La urmatoarea actiune care se va desfasura peste 3 luni, dorim sa oferim in continuare aceasta carte cu titlu gratuit tuturor donatorilor care vor binevoi sa doneze o picatura de viata semenilor lor!, a declarat Eusebiu Gabriel Bivolaru .

Peste trei luni va fi organizata o noua actiune in Craiova tot la Casa Studentilor, organizatorii dorind in felul acesta sa creeze un obicei frumos de a fi alaturi de cei care au nevoie de ei.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1051

    Da o idee foarte buna

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.