(Video) Craiova Capitală Culturală Europeană 2021: Centrul Multifuncţional iese la rampă!

(Video) Craiova Capitală Culturală Europeană 2021: Centrul Multifuncţional iese la rampă!

933
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

Inaugurat la 10 octombrie 2013 de muncipalitatea din Craiova, Centrul Multifuncţional ori „Mall-ul cultural” din Bănie, aşa cum a fost supranumit, va fi o importantă pârghie de promovare a oraşului în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală.  Impunătoarea clădire, cu o suprafaţă totală de 15.600 mp, va găzdui mare parte din evenimentele organizate de instituţiile care şi-au dat mâna pentru ca urba să obţină râvnita titulatură. În plus, este o ocazie potrivită pentru ca însuşi Centrul multifuncţional să fie promovat în rândul populaţiei.

Centru multifunctional Craiova

Reprezentanţii instituţiilor de cultură din oraş s-au strâns deopotrivă în cadrul unei conferinţe de presă, la Centrul Multifuncţional Craiova, pentru a-şi expune abordarea în contextul bătăliei culturale naţionale cu efect european: Craiova se vrea Capitală Culturală Europeană, iar pentru asta va folosi toate armele din dotare – oameni, idei, instituţii, obiective. Printre acestea ultimele se numără şi somptuoasa clădire ridicată pe terenul fostului Târg Romaneşti, Centrul Multifuncţional.

Clădirea şi-a făcut aşa-zisul debut în găzduirea de evenimente, însă pe 12 şi 13 aprilie va fi „legalizată” realaţia cu competiţia europeană în care Craiova s-a implicat: „Festivalul primăverii”, ca un semn al (re)naşterii

Am gândit acest eveniment ca o zi a porţilor deschise pentru a populariza în rândul craiovenilor şi nu numai activitatea de aici. Am constatat că locuitorii ştiu că aici s-a construit ceva, dar nu ştiu care este utilitatea acestui Centru multifuncţional. Organizăm un festival specific primăverii: cu flori, aranjamente florale, unelte, maşini şi mobilier de grădină,  interesul nostru e să promovăm şi acest centru. Expoziţia aceasta va fi şi cu vânzare şi îi aşteptăm pe craioveni să viziteze Centrul şi expoziţia„, au transms organizatorii.Conferinta centru

Pentru toate celelalte evenimente care se vor desfăşura sub egida Craiova Capitală Culturală Europeană 2021  aproape toate instituţiile din subordinea Primăriei Craiova şi a Consiliului Judeţean Dolj au fost reprezentate, astăzi, la o conferinţă de presă. „Nu ştiu dacă este pentru prima dată sau printre puţinele dăţi când sub acelaşi acoperiş se adună majoritatea instituţiilor de cultură şi nu numai: Casa de Cultură a Studenţilor, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Liceul de Artă „Marin Sorescu”, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Teatrul „Colibri”, Ansamblul „maria Tănase”, Muzeul Olteniei şi Muzeul de Artă, care vor desfăşura activităţi specifice aici„, a precizat gazda întâlnirii.

Ansamblul „Maria Tănase” va susţine două spectacole în zilele de 12 şi 13 aprilie, de la ora 13.00, respectiv ora 11.00., în faţa Centrului multifuncţional, întrucât – spune managerul Ansamblului, Oana Bică – acustica sălii nu permite desfăşurarea în interior. La eveniment vor participa în mare parte artiştii ansamblului folcloric, dar vor fi prezenţi şi alţi invitaţi.  

VIDEO:

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    5395

    E destul de mare, comparabila cu romexpo

    Tel : 0742 52 52 72 Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.