Craiova2Online te conecteaza la blogosfera

Craiova2Online te conecteaza la blogosfera

503
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

„Craiova2Online – te conecteaza la blogosfera” este un eveniment dedicat tinerilor obisnuiti cu activitatea online, dar care nu cunosc foarte multe lucruri despre bloguri si autorii lor.

Conferinta se adreseaza elevilor de liceu si studentilor, avand loc pe 10 Aprilie, in Saptamana Altfel, cand se organizeaza actiuni si evenimente diferite fata de cursurile normale de la scoala. Altfel este si activitatea din blogosfera, adica este un pas urmator fata de un status pe Facebook sau un mesaj pe o retea de socializare.

Vorbitorii vor fi bloggeri cu varste diferite pornind de la varsta celor din sala (clasa a XI-a, clasa a XII-a), studenti care au blog, traineri care folosesc blogul si culminand cu bloggeri profesionisti, pentru care blogul este un mod de viata si o meserie.

Tinerii care vor participa la conferinta vor beneficia de experiente diferite, de sfaturi venite de la bloggeri aflati la nivele diferite de dezvoltare si vor putea adresa intrebari invitatilor.

Vor fi 6 invitati, alaturi de un prezentator, la randul lui blogger din Craiova:
– blogger clasa a XI-a din Craiova
– blogger clasa a XII-a din Tg. Jiu
– blogger student in ultimul an de facultate, din Craiova
– profesor care are un blog
– Unexpected blogger – un blogger surpriza, la care nu se asteapta nimeni
– Un blogger de top din Romania, venit din Bucuresti.

Din lista celor mai influenti bloggeri din Romania, http://socialmediatraining.ro/2014/02/19/cu-ce-bloguri-lucreaza-agentiile-de-pr-din-romania/, noi l-am invitat chiar pe primul.

Cristian China-Birta este blogger pe http://chinezu.eu şi antreprenor online. De formaţie jurnalist, a trecut apoi de partea cealaltă a „baricadei” şi a lucrat în administraţie publică locală şi centrală, după care a devenit consultant în comunicare.
In 2007 a descoperit bloggingul şi a decis să meargă pe calea aceasta. Scrie pe blogul său personal Chinezu.eu pentru despre social media, blogging şi antreprenoriat.

In cadrul conferintei vom folosi video-proiectorul pentru prezentarile speakerilor, iar pe site-ul dedicat conferintei, Craiova2Online, vor fi postate toate prezentarile si inregistrarile video ale vorbitorilor.

Deocamdata pe site este doar afisul, cu link-uri spre vorbitori, dar vor mai fi si alte informatii utile:
– cum sa-ti deschizi un site pe diverse platforme gratuite (Blogspot, WordPress),
– bune practici in blogosfera,
– bibliografie pentru bloggeri,
– cum sa-ti mediatizezi articolele de pe blog.

Ca sa sintetizez cum o astfel de conferinta blogosferica ii poate ajuta pe tineri sa se pregateasca pentru viata, am sa spun care sunt pilonii conferintei Craiova2Online te conecteaza la blogosfera (si la viata):
– exemplul personal,
– conexiuni,
– informare.

Si profesorilor speram sa le dam idei, in sensul ca proiectele scolare se pot prezenta mai bine pe blog, beneficiind de avantajele online (cuvinte, imagini, animatie, video, link-uri, comentarii etc.)

Vor fi invitati elevi si studenti din Craiova dar si profesori, bloggeri, presa locala etc.



2 COMENTARII

  1. #1
    Lau
    Racer
    Data de inscriere
     27-02-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    187

    Felicitări pentru inițiativă! Deși fenomenul a intrat un pic „în ceață”, sunt ferm convins că încă sunt foarte mulți tineri interesați de blogging! Succes!

    Craiova Forum - Comunitatea ta preferata!
  2. #2

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    21604

    ne vedem acolo

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.