Un primar la Bruxelles: Olguţa Vasilescu, lăudată de Barroso pentru reintegrarea romilor

Un primar la Bruxelles: Olguţa Vasilescu, lăudată de Barroso pentru reintegrarea romilor

716
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 3,50)

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, participă, în aceste zile, la cea de-a treia ediţie a Summit-ului European privind Rromii, la Bruxelles. Cu această ocazie se va face bilanţul progresului în domeniul incluziunii romilor în UE sub mandatul Comisiei Europene. De asemenea, summitul confirmă şi rolul major deţinut de autorităţile locale şi regionale în integrarea romilor.

La eveniment participă şi Francoise Le Bail – director general al Direcţiei Justiţie în CE, Jose Manuel Barroso – preşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding – vicepreşedinte şi comisar pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, mai mulţi miniştri şi primari din ţările europene, precum si foarte multi reprezentanti ai societății civile.

In cursul zilei de azi, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a dat exemplu orasul Craiova pentru modalitatea de integrare a romilor, in ultima perioada, avand in vedere scaderea infractionalitatii, reducerea abandonului scolar si programele „A doua sansa”, prin care rromii maturi au putut merge la scoala sa invete sa scrie sau participarea la programele europene ROMED 2 si ROMACT.

Cu acest prilej, primarul Craiovei a reiterat sprijinul municipalităţii pentru proiectele europene de incluziune a romilor şi a afirmat că această comunitate acordă un sprijin nemijlocit oraşului nostru în competiţia pentru capitală culturală europeană, atat prin Damian Draghici, considerat unul dintre cei mai mari naisti ai lumii, dar si prin copiii si tinerii romi care studiaza la universitati importante din toata lumea, scriu volume de versuri sau joaca in piese de teatru de amatori.

Alaturi de Lia Olguţa Vasilescu, din partea Romaniei, participă la acest summit senatorul Damian Draghici care este persoana de contact a Comisiei Europene pentru romii din România, ministrul Rovana Plumb si presedintele Traian Basescu.

Foto arhivă: Remus Badea



4 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2595

    ia luat acasa?

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-02-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    613
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    ia luat acasa?

    Da, si îi va pitula in debarau din Fata Lunci si Catargiu, pentru ca noi putem rezista si indura. Ave Lia Olguta Vasilescu fara de care nu stiu ce ne-am fi facut.

    Padurea creste in 1000 de ani,iar focul o arde intr-o noapte!Ce facem pentru noi moare cu noi, ceea ce facem pentru altii, pentru lume, ramane nemuritor!
  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     in eter
    Mesaje
    3050

    Cred ca era beat Baroso cand a spus asa ceva . Pai daca intr un an un minor are 78 de dosare penale , a scazut infractionalitatea ?

  4. #4
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1169

    modalitatea de integrare a romilor in Primaria Craiova….Cred ca a baut o vodca cu ala si a pus o vb buna…ana pauker….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.