Calafat: Migranţi sirieni şi irakieni care voiau să ajungă în Suedia, descoperiţi...

Calafat: Migranţi sirieni şi irakieni care voiau să ajungă în Suedia, descoperiţi la Calafat

890
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, ascunşi într-un autocamion, într-un loc special amenajat în compartimentul marfă, 12 sirieni şi 2 irakieni, care încercau să intre ilegal în România. Cei 14 migranţi au declarat că, pentru a ajunge în Suedia, au plătit unor călăuze, în ţările de origine, sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 euro.

migranti calafat 08.04.2014 1

Un cetăţean grec Markos F., în vârstă de 48 de ani, s-a prezentat la Punctul de Frontieră Calafat, un în urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, au fost descoperite, în compartimentul marfă, în spatele unui perete metalic, paisprezece persoane de sex masculin.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt 12 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani. Aceştia au declarat că au plecat în urmă cu o lună din Siria, pe ruta Turcia – Grecia, au ajuns într-o parcare din Atena de unde au fost preluaţi de către un cetăţean grec şi urcaţi într-un camion cu destinaţia Suedia.
Pentru această călătorie cei 14 migranţi au declarat că plătit unor călăuze a căror identitate nu o cunosc, în ţările de origine, sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro. Şoferul autovehiculului a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa migranţilor în camionul pe care îl conducea.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, bărbaţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2616

    vai ei de amarati

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.