Craiova e câștigătoare! Craiova – BEST City to Visit 2014!

Craiova e câștigătoare! Craiova – BEST City to Visit 2014!

831
37
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(7 voturi, media: 5,00)

Participantă într-o competiție organizată de  bloggerul american Anil Polat, datorită bloggeriței craiovene Dana Alexandra Ilie, Craiova a reușit să bată Sibiul în finala Best City to Visit 2014. Astfel, americanul va avea în acest an o nouă destinație de vizitat: Cetatea Băniei.

În ciuda denumirii consursului, nu neapărat atuurile urbelor înscrise în concurs au dat câștigătorul – spre exemplu, anul trecut, Sibiul a trecut de Barcelona si Paris – ci numărul votanților.  Craiovenii au pus umărul la treabă și au reușit să-i surclaseze pe sibieni, „scor” final  Craiova – 57,42%, Sibiu – 42,58%.

 



37 COMENTARII

  1. #21
    Oldtimer
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Locatie
     "U" Craiova
    Mesaje
    1374

    pai pe principiu asta si sighisoara o vezi in 6 ore !
    nu e neaparat craiova un oras turistic dar pt un weekend poti sa te distrezi !

    by ultrase Cand lupii au muscat flamanzi din noi O voce - tunet le-a raspuns: Ce vreti pagani, pui de misei? Oltenia pamantul nostru sfant e sol de lei, nu de catei! Spalatoria Auto 11 - preturi avantajoase si calitate garantata!
  2. #22
    Member
    Data de inscriere
     14-01-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    122

    CRAIOVA NU E ORAS TURISTIC. Craiova e electroputere , combinat , termocentrale , fabrica de avioane (AU FOST) etc. De vazut nu sunt chiar multe : centru (primarie , prefectura , lipscani , english park , teatru) , parcu mare , parcu tineretului , gradina botanica (care daca te duci in cluj nici nu poti sa o mai consideri gradina botanica pe asta a noastra) , niste case cu placuta de monument (sunt destule) si ar mai fi ghettouri din : valea rosie , lapus , craiovita , romanesti , canal , fata luncii .

  3. #23
    Junior
    Data de inscriere
     12-04-2010
    Mesaje
    65

    Personalitati.

    Diplomatul Nicolae Titulescu, unicul diplomat din lume ales de doua ori președinte al Ligii Națiunilor (în 1930 și 1931).
    Gogu Constantinescu, părintele sonicității
    Henri Coandă, inventorul avionului cu reacție, a fundamentat efectul Coandă, important membru al Academiei Regale Britanice
    Ilie G. Murgulescu(n.1902 -m.1991),om de știință , chimist , academician român .
    Horia Macellariu, contraamiral român, care a luptat în cel de-al doilea război mondial
    Matematicienii Gheorghe Țițeica și Traian Lalescu
    Astronomul Nicolae Coculescu, fondatorul Observatorului Astronomic din București

    Pentru alte detalii http://ro.wikipedia.org/wiki/Craiova . Oras creat de romani! Felicitari Craiova pentru victorie!

  4. #24
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    962
    Citat Mesaj initiat de findlandezul
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de Malone
    si cam ce e asa de vizitat in craiova ? fara misto.

    Ar fi foarte multe, dar trebuie să și apară cineva care știe.
    De exemplu, Craiova e unul din locurile cu cele mai multe clădiri vechi, de patrimoniu etc.
    Partea numită ”Lipscănie” e mult mai mare ca cea din București. Sunt multe, dar e și mult praf , șantier, praf, tendință de a distruge istoria orașului (la propriu) etc.
    În plus, Craiova e oraș românesc, nu german (partea veche) așa cum e Sibiul. Sibiul e un loc frumos, dar, dacă tot vorbim de cultură, știe cineva ceva despre marea cultură a Sibiului? .

    Craiova are cladiri de patrimoniu. Multe. Nepromovate.
    Sa nu ne intindem cu zona „Lipscanie”, caci nu o intrece pe cea a Bucurestiului, sa pastram proportiile, si dimensionale, si estetice. Daca vrei sa le arati adevarata Craiova, ii duci peste Canal, in zona Cinema-ului 8 Mai, cimitirul evreiesc, cel catolic. Acolo este o parte din vatra orasului. Apoi trebuie sa ii explici strainului situatia gradului de ocupare cu populatie indiana. Si Sibiul, si Craiova se pot vizita, pe repede-inainte in doar o zi. Acum conteaza si imprejurimile, zonele apropiate de oras, unde Craiova pierde. Acum, daca nu cunosti cultura Sibiului, nu inseamna ca nu au, pana una alta, institutiile de cultura din Sibiu le predateaza pe cele oltenesti.
    Si sa nu interpretezi acum aceste randuri a fi anti-Craiova, dar, poate trebuie sa mai recunoastem si noi ca nu le avem pe toate. Cu exceptia santierelor, acolo devenim B0$$i.

    Vezi ce am zis in cometariile anterioare, că zici despre vechime etc. Orașele vechi din Vest nu prea sunt românești.Ce e vechi și românesc în Vest….Satele .
    În orașe le era interzis să locuiască.

  5. #25
    Junior
    Data de inscriere
     01-06-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    62

    Salutare! Eu am propus Craiova in aceasta competitie si m-am lovit si in alte locuri, exact ca si aici, de foarte multe pareri negative cu privire la orasul nostru. Am incercat sa dau o explicatie de ce cred eu ca a meritat Craiova sa castige intr-un articol (destul de lung): http://danailie2004.blogspot.ro/2014/04/craiova-nu-moare-craiova-se-transforma.html Articolul include si exemple cu liniuta de locuri si lucruri de vazut si facut in Craiova, care pot sa umple cu usurinta un weekend pentru un turist. Daca aveti rabdare sa il cititi si sa purtam apoi o discutie pe baza plusurilor si minusurilor orasului, va stau la dispozitie.
    Pentru prietenii vostri de peste hotare care viziteaza orasul, cateva locuri de vizitat in Craiova gasesc in limba engleza aici: http://danasboots.com/2014/03/28/home-is-where-you-feel-you-belong/ Bineinteles, daca nu au un minim de interes sa afle povesti din spatele locurilor vizitate, vor rasfoi tot orasul intr-o jumatate de zi, exact ca pe orice alt oras din tara (poate cu exceptia Bucurestiului).
    Pentru cei care mentionati mai sus cladirile istorice, de patrimoniu, exista un site dedicat care se ocupa cu asta: http://www.monumenteoltenia.ro/ Impreuna cu cei de la CF, avem deja 2 proiecte in lucru si lucram si la continut pentru site, dar poate in viitorul apropiat o sa pregatim si niste tururi ghidate prin Craiova, ca sa va raspunda cineva la intrebarea pe care o puneti multi – Ce e de vizitat in Craiova?
    Pana atunci, multumesc Craiova Forum pentru tot ajutorul acordat de-a lungul acestei competitii si tuturor celor care ati votat Craiova. Multumesc si celor ce au o parere diferita si care aduc argumente, pentru ca ele ne arata ca mereu e loc de mai bine!

    "How to make God laugh: Tell him your future plans." - Woody Allen
  6. #26
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    5441

    Felicitari Craiova pentru victorie !

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  7. #27
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-02-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    615

    Uraaaa, acum putem sa belim … vreau sa zic ca ma bucur din toti ficatii si imi vine sa spoiesc cu ei pe jos dar cand ma gandesc ca am dat pe punga 3,8 lei mai bine puneam suficient pt. o sticla de alcool si un pachet de tigari achizitionat pe sub mana.
    Sa dea Dumnezeu sa platim in Craiova, impozit la un apartament cu 2 camere 5000 lei si penalizare 153% la 30 zile, intr-o frumoasa si infloritoare rata a somajului si a magariilor de tot felul in care doar unii sa castige exagerat de bine si daca se poate sa fie si turisti, asa sa ne ajute Dumnezeu!
    Sunt asa de emotionat ca nici nu stiu cu cine in rasa D-nei maicasa sa votez !

    Padurea creste in 1000 de ani,iar focul o arde intr-o noapte!Ce facem pentru noi moare cu noi, ceea ce facem pentru altii, pentru lume, ramane nemuritor!
  8. #28
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-01-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    700
    Citat Mesaj initiat de dana_sagittarius
    Salutare! Eu am propus Craiova in aceasta competitie si m-am lovit si in alte locuri, exact ca si aici, de foarte multe pareri negative cu privire la orasul nostru. Am incercat sa dau o explicatie de ce cred eu ca a meritat Craiova sa castige intr-un articol (destul de lung): http://danailie2004.blogspot.ro/2014/04/craiova-nu-moare-craiova-se-transforma.html

    Nu te supara, dar acea lista, articol este foarte foarte subtire. Sa nu ne luam de faptul ca pare un fel de reclama (Q club.. de ce nu 300, Scoala de Biliard), Hotel Helin, aia nu este o restaurare „superba” a unei cladiri in „stilul sec. XIX” (secol prin care apropo, au bantuit mai multe stiluri), ci este o monstruozitate noua, caci cred ca 80% din cladirea originala s-a demolat si mascat (cauta poze mai vechi cu zona aceea si o sa iti dai seama de ce vorbesc).
    -Unde este Teatrul National (chit ca pe timpul verii este pauza), merita notat si ca reper arhitectural (este printre cele mai bune exemple de arhitectura construite in perioada comunista), aici se poate adauga si Filarmonica Oltenia, Teatrul Liric „Elena Teodorini”, Teatrul „Colibri”.
    -Gradina Botanica, cred ca este un obiectiv oarecum mai interesant decat „English Park”.
    -Piata Veche, Hala mare din Piata Mare, Bazarul Craiovei (in Apropiere de Biblioteca Aman, intre Lipscani si Kogalniceanu), cunoscut si ca Pasajul Lipscani.
    -O serie de lacase de cult din Craiova: Cat. Sf. Dumitru, bis. Madona Dudu, bis. Sf.Ilie, bis. Evanghelica Luterana (langa Muzeul de Arta), bis. Sf. Nicolae Nou, templul Evreiesc, etc.
    -Str.Imparatul Traian nu prea este plina de case istorice, poti incerca mai la sud, cu Petre Carp, C.D.Fortunescu, Eugeniu Carada, Macedonski, Fratii Buzesti, si mai toata zona de la Aries, Unirii, pana la Medicina Vehe, Bul.1 Mai. Sa nu mai mentionez iar zona de peste canal, cam de unde se trage orasul (pe malul Jiului), desi zona acum este de recomandat de vizitat ziua. De asemenea si zona Brestei, plecand de la Facultatea de Agronomie are destule cladiri interesante si vechi.
    -Cimitirul Evreiesc, Cimitirul Catolic, Sineasca si Ungureni, se face turism si din asa ceva, multe din cavouri sau morminte avand o valoare istorica destul de mare.
    -De asemenea sunt destule centre culturale, multe cu workshop-uri raspandite prin Craiova. (Tradem.)
    -Un punct important al turismului, dezvoltat in ultimii ani, este turismul industrial, iar Craiova nu duce lipsa de fabrici/fabricute vechi (din pacate unele pe cale de disparitie). Actuala hala Popeci (str.Vlad Tepes), Morile Barbu Druga, o mica fabricuta pe strada Serban Voda.

    Asta e ce imi trece acum prin minte, exemple mai pot continua, dar consider ca se putea mult mai mult in acel articol, unde s-au aruncat 4-5 idei si s-au enumerat cateva probleme, care, prin aranjare, editare, atrag mai mult atentia asupra lor. Initiativa este de laudat dar trebuie prelucrata, continuata, acum ca avem un titlu, pai sa ne onoram invitatii turisti cum se cuvine.

  9. #29
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1302

    Sa fi seriosi … cine a vizitat Sibiul, iti da seama ca d.p.d.v turistic Craiova nu are nici o sansa …

  10. #30
    Spammer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    2150

    foarte frumos.

  11. #31
    VIP User
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Mesaje
    4717

    [quote=A%%

    Răspunsurile mele sunt mult mai lungi și mai complexe. Că nu poți tu înțelege și citi tot…asta e altceva.
    Pe de altă parte, tu ai impresia că lumea e angajată să-ți dea ție răspunsuri la aberațiile tale?…
    Pentru tine e recomandabil să mai înveți câte ceva (nu numai despre Craiova). Dacă tu terminași cu istoria Craiovei în trei secunde…e clar
    Vezi că e o cârciumă-n piață. Viziteaz-o cu încredere! …O să te pună în temă mușterii cârciumii cu ce vrei tu și cu ce ai nevoie .[/quote]
    Hai ca esti simpatic, n-am mai pierdut timpul pe CF de ceva ani.

    Ahahah, raspunsurile tale sunt mult mai lungi si mai complexe si nu pot eu intelege si citi tot, dar tu nu-mi poti face o lista clara cu ce e de vizitat in Craiova. Pentru ca nu esti tu angajat sa dai raspunsuri. Tu stii de fapt, ca esti destept, dar nu esti angajatu meu. Esti aberant si mai si ai si complexe de superioritate dupa ce-mi spui defapt ce e Craiova in comparatie cu jaful de Sibiu. Ce istorie fumezi, ca vreau si eu?

    Cine vorbea de istoria craiovei? Invata sa citesti, daca tot o arzi la diacritice. Era vorba despre potentialul turistic al Craiovei, numai ca te sculasi tu cu cortexu flexat de dimi si zisesi ca vrei sa o arzi hipstereste.

    Hai, cand vin turisti prin craiova, ii trimit la tine sa le fii ghid – te duci cu ei colo pe lipscani, te pui cu curu pe vreo bordura, dar cu grija sa nu va cada tencuiala in cap, ii iei in poala cu 2 maidanezi langa tine si-ncepi sa povestesti despre istoria craiovei, asta fiind un mare oras cultural european, sigur ii impresionezi si mai vin de cateva ori sa le mai citesti o data din carti. Vezi sa nu uiti de sfantu dumitru.

    hai pa pupz.

  12. #32
    Junior
    Data de inscriere
     11-06-2009
    Mesaje
    99
    Citat Mesaj initiat de alleks
    Bun, deci 5 locuri la care mai adaug eu parcul tineretului, se fac 6. Ce baruri, ce terase? Care „destule”? Am cerut o lista simpla, punctual, fara ameteli de genul „sunt destule”, „am putea avea” si alte prostii.

    Altceva?

    5-6 locuri nu fac o lista simpla? Nu asta ai cerut? Hotaraste-te ce vrei!
    Eu cred ca vrei sa te muti in Sibiu si nu stii cum sa spui. Da-ne tu o lista cu ce e in Sibiu si ai sa vezi ca e cam aceeasi chestie.

  13. #33
    Troll
    Data de inscriere
     12-08-2008
    Locatie
     Random Access Memories
    Mesaje
    1740

    Craiova are destul de multe locuri de aratat..
    Vedeti: Biserica Madona Dudu, Biserica Sfantul Dumitru, Colegiul National Carol I (interiorul este superb) si alte cladiri vechi.

    Tanar si nelinistit.
  14. #34
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-02-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    618

    Se mai poate vizita pe b-dul. Stirbei Voda nr.89 celebra, unica, deosebita CASA FILOSOF care este puritate de patrimoniului ţiganesc si de o modestie fara numar ………… !

    Padurea creste in 1000 de ani,iar focul o arde intr-o noapte!Ce facem pentru noi moare cu noi, ceea ce facem pentru altii, pentru lume, ramane nemuritor!
  15. #35
    Junior
    Data de inscriere
     19-08-2013
    Mesaje
    90

    suntem jenabili… si cand vine ala in vizita sa vada ca nu are ce sa viziteze ?

  16. #36
    Junior
    Data de inscriere
     01-06-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    65

    Hai să descoperim împreună fața veche, mai puțin cunoscută a orașului! Organizăm o competiție cu premii în bani , Descoperă Craiova. Mai multe detalii pe http://www.monumenteoltenia.ro/descopera-craiova/

    "How to make God laugh: Tell him your future plans." - Woody Allen
  17. #37
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    5582

    >-

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.