Dunărea şi Ford, elementele-cheie ridicate la „fileul” Craiovei de Stolojan şi Blaga

Dunărea şi Ford, elementele-cheie ridicate la „fileul” Craiovei de Stolojan şi Blaga

754
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Vasile Blaga și Theodor Stolojan au fost ieri, la Craiova şi în judeţ, într-o vizită de lucru, dar şi pentru a-şi prezenta candidaţii la alegerile europarlamentare, cât şi programul politic.

Vizita s-a înscris într-un program amplu de întâlniri care se vor desfăşura în toate judeţele Olteniei. Cei doi pedelişti, alături de europarlamentarul Marian Jean Marinescu, s-au întâlnit cu investitorii din agricultura doljeană, au avut o deplasare în Băileşti şi au efectuat o vizită la fabrica Ford din Craiova.

Dunărea, element-cheie în dezvoltarea regiunii

Legat de vizita la fabrica de autoturisme din Bănie, Theodor Stolojan a adus în discuţie câteva chestiuni care ţin de dezvoltarea oraşului şi a întregului judeţ, în condiţiile în care Dunărea ar putea fi exploatată, cu susţinerea UE, astfel încât investitorii care există deja în oraş să rămână, iar alţii să fie atraşi. „Există o strategie a Dunării, care este o prioritate a PDL. Şeful Ford a spus într-un interviu că este interesat să transporte autoturismele pe Dunăre, pentru că pe barje ar putea fi încărcate 300 de maşini, faţă de cele 10 câte intră într-un transport cu TIR-ul. Pentru asta, Dunărea trebuie amenajată pentru trecerea barjelor. Iată, deci, este o problemă de care depinde dezvoltarea Ford aici şi, implicit, a economiei oraşului dumneavoastră„, a explicat Theodor Stolojan. Acesta a făcut referire şi la reabilitarea drumului Craiova-Calafat, care face legătura şi cu ţara vecină, prin noul pod de la Calafat-Vidin.

Stolojan

În plus, a mai spus Stolojan, faptul că România nu este în zona Schengen, afectează deopotrivă dezvoltarea marilor companii stabilite în sudul ţării. „Întrebaţi Dacia sau Ford ce costuri de transport au pentru că nu suntem în Schengen. Să nu uităm că Dunărea este, în condiţiile acestea, o graniţă între noi şi Bulgaria, iar tranzitul produselor implică multe costuri, care altfel ar fi reduse„, a mai adăugat acesta.

Blaga: Nu avem nici soţii, nici copii sau nepoţi, pe liste

În altă ordine de idei, Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a vorbit despre lacunele guvernări Ponta, despre economie şi despre cum mai trăisc românii. Nu în ultimul rând, acesta a vorbit despre candidaţii cu care PDL va aborda alegerile europarlamentare, despre care a apreciat că „sunt cei mai capabili”. „Abordăm această campanie (pentru alegerile auroparlamentare n.r.) cu fruntea sus, pentru că avem cei mai capabili oameni. Nu avem nici soţii, nici copii sau nepoţi, pe liste„, a afirmat vasile Blaga.

„Europa în fiecare casă”

Deviza noastră este „Europa în fiecare casă”, ceea ce înseamnă că vrem ca fiecare român să o ducă mai bine, fiecare român să se simtă în Europa aşa cum o face la el acasă, că vrem să fim respectaţi în toată Europa, a mai declarat Vasile Blaga, liderul democrat-liberalilor.



3 COMENTARII

  1. #1
    gop
    Member
    Data de inscriere
     16-09-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    101

    propaganda

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1179

    HOTILOR-!!ATI NENOROCIT TARA SI MAI AVETU TUPEUL SA VENITI CU PROMISIUNI??pai ce o sa faceti??barjele deja trec pe dunare!!sau ne credeti tampiti?o sa veniti si o sa sapati pe fundul dunarii?sau cum??

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-08-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    37

    din surse neoficiale am inteles ca Ford Craiova a intrat in faliment .. asa ca nu stiu ce vor sa transporte pe Dunare!

    Contact: 0766646311, dupa ora 18:00

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.