Craiova: Parada costumelor elisabetane, în deschiderea Festivalului ”Shakespeare”

Craiova: Parada costumelor elisabetane, în deschiderea Festivalului ”Shakespeare”

825
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,60)

O paradă de costume din epoca de aur a istoriei englezești, cunoscută drept epoca elisabetană, va prefața festivalul de tradiție ”Shakespeare”, de nouă ani organizat la Craiova. Programat să se desfășoare în perioada 23 aprilie – 3 mai 2014, evenimentul va fi unul de amploare. Municipalitatea din Craiova a investit nu mai puțin de circa două milioane de lei în festival, iar centrul orașului a fost supus unei serii de transformări pentru ca grandioasele spectacole să fie perfecte, întrucât o parte dintre piese vor fi susținute în aer liber.

HPIM0198

Peste o sută de figuranți vor purta costume din epoca elisabetană, într-o paradă inedită, organizată în premieră în Bănie. ”Costumele fac parte din colecția Operei Române Craiova și vor fi purtate de circa 100 de animatori, printre care elevi ai Liceului de Artă”, a precizat, astăzi, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Pe 23 aprilie, o statuie reprezentându-l  pe William Shakespeare va fi dezvelită de autorități.

A IX-a ediție a Festivalului Shakespeare se anunță a fi cea mai grandioasă de până acum, iar invitații pe măsură. Teatre din Marea Britanie, Rusia, China, Lituania, Africa de Sud, Armenia și Ucraina vor avea reprezentații, iar mari regizori români și străini vor contribui la strălucirea acestei ediții jubiliare: 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare și 20 de ani de la prima ediție a festivalului.

Tema evenimentului din acest an se va desfășura sub genericul ”Shakespeare al tuturor”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.