De la Tismana la Ierusalim, oltenii merg să ia lumină

De la Tismana la Ierusalim, oltenii merg să ia lumină

869
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Craiovenii vor să petreacă în linişte sărbătorile pascale, departe de agitaţia şi şantierele  din oraş. Fie că situaţia financiară nu le permite altceva, fie vor să să se simtă cât mai aproape de Dumnezeu, oamenii declară că, cel mult, vor merge la o mănăstire din apropierea Craiovei, fie în judeţele învecinate, Gorj sau Vâlcea. O alternativă este şi satul natal, alături de părinţi. Cei mai cu dare de mână, şi-au făcut deja rezervare pentru a-şi petrece noaptea de Înviere la Mormântul Sfânt din Ierusalim. Şi nu sunt puţini.

Manastirea Tismana

În aşteptarea vacanţei de Paşte, craiovenii cu inspiraţie şi-au rervat din timp o cameră la mănăstirile Lainici şi Tismana din judeţul Gorj ori chiar din Bucovina sau Moldova. Cum, însă, locurile de cazare la maici sunt puţine, unii turişti aleg să innopteze la pensiunile din zona, unde plătesc aproximativ 250 de lei pe zi. Preţurile sunt variate, un sejur în week-end-ul de paşte ajungând să coste între 500 şi 1.000 de lei, în funcţie de ofertele fiecărei locaţii: cazarea, masa pascală şi alte activităţi în aer liber. „Nu ne permitem excursii în general, dar anul ăsta ne-am hotărât să mergem la Lainici, de sâmbătă până luni. Ne-am interesat din timp, pentru că ştiam că agenţiile scot din vreme oferte”, a declarat craioveanca Alexandrina Ionele.

Circuit turistic la Mănăstirea Dintr-un Lemn şi Horezu

Pe de altă parte, reprezentanţii agenţiilor de turism declară că au avut numerose cereri pentru Căciulata, unde preţurile variează între 289 şi 330 de lei, în regim demipensiune, pentru trei nopţi. Şi Băile Govora se bucură de interes, iar agenţiile au venit cu oferte de circa 775 lei de persoană, pentru patru nopţi, pensiune completă. „Pentru Băile Govora avem pachete care includ şi excursia la Mănăstirea Govora, la Mănăstirea dintr-un Lemn, excursie la Salină şi la Horezu”, a declarat Cristina Iliescu, reprezentant al unei agenţii de turism din Craiova.

Mormantul sfant Ierusalim

Mormântul Sfânt, loc de pelerinaj

Craiovenii cu dare de mână – nu puţini la număr, dat fiind interesul manifestat în agenţiile de profil din oraş – merg la Ierusalim. Ofertele variează în jurul preţului de  650 de euro de persoană, pentru şase zile, cu demipensiune, bilet de avion dus-întors şi transport de la aeroport la hotel. „Cererea a fost foarte mare pentru Ierusalim. Am avut rezervări încă din toamna trecută, iar de atunci trendul a fost ascendent”, a mai precizat Cristina Iliescu.

Mi-am rezervat biletul pentru Ţara Sfântă din noiembrie anul trecut. Este al treilea an consecutiv când merg în Ierusalim, împreună cu soţia, să petrecem Paştele. Am făcut economii din timp, pentru că preţul nu este chiar mic, am plătit peste 1.200 de euro pentru două persoane”, a spus craioveanul Ion Militaru.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1138

    da frumos

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.