Alin Mitrică: „Priorităţile investiţionale, în 2014-2020, vizează sănătatea, energia, infrastructura”

Alin Mitrică: „Priorităţile investiţionale, în 2014-2020, vizează sănătatea, energia, infrastructura”

1.025
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Secretarul de stat Alin Mitrica, a participat, miercuri, 23 aprilie 2014, la Conferinta „Oportunitati prin inovare”, eveniment organizat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti si Camera de Comert Olandezo-Romana. La întâlnire a participat si Lilianne Ploumen, ministrul pentru Comert Exterior si Cooperare pentru Dezvoltare din Olanda. alin mitrica 1 alin mitrica 2

 

Potrivit secretarului de stat Alin Mitrică, prioritatileinvestitionale din sectorul public, in perioada 2014-2020, vizeaza domenii precum: sanatatea, energia, infrastructura, educatia sau mediul. „In ceea ce priveste energia, asistenta financiara prevazuta pentru urmatoarea perioada de programare va contribui la cresterea ponderii energiei regenerabile in consumul final de energie cu 24%, precum si la cresterea cu 19% a eficientei energetice. Pentru sanatate au fost prevazute interventii atat de tip FEDR: investitii in spitale si alt tip de infrastructura spitaliceasca, clustere in domeniul sanatatii; cat si de tip FSE in cadrul mai multor programe: Programul Operational Regional, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Capital Uman. Aceste interventii se vor baza pe obiectivele Strategiei Nationale de Sanatate 2014-2020, care va include si criteriile de prioritizare a finantarilor in infrastructura de sanatate, astfel incat din forndurile nerambursabile sa fie finantate necesitatile urgente. Din punctul de vedere al Comisiei Europene, aceste criterii de prioritizare sunt vitale, vizand cu precadere accesul la serviciile de sanatate pentru persoanele care apartin grupurilor vulnerabile si pentru membrii comunitatilor sarace. Noua perioada de programare va insemna implementarea proiectelor intr-un cadru mult mai eficient, orientare catre rezultate si urmarirea intereselor beneficiarilor„, a precizat acesta în carul conferinţei.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2679

    asteptam rezultatele acestor vorbe

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.