Olt: Port turistic şi de agrement, la Corabia

Olt: Port turistic şi de agrement, la Corabia

2.167
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Obiectivul va fi amenajat începând de anul acesta printr-un proiect de peste trei milioane de euro lei finanțat prin Programul Operațional Regional. Contractul a fost semnat luni, la Craiova, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest „Oltenia”. Cetatea Sucidava Corabia

Construcţia portului va începe în cursul acestui an şi are ca termen de finalizare doi ani. Portul va avea o faleză pentru promenadă şi platforme pentru acostarea ambarcaţiunilor.

Atât autorităţile cât şi oamenii îşi pun speranţa că odată finalizate portul şi reabilitarea cetăţii Sucidava turiştii se vor arăta interesaţi să petreacă o parte a timpului liber în zonă. Există deja şi un itinerariu pe care aceştia l-ar putea parcurge: portul, Cetatea Sucidava (fântâna secretă, basilica, terma romană, poarta de intrare, podul lui Constantin cel Mare), plimbare pe Dunăre, pe partea bulgară, unde există şi Cetatea Ulpia Oescus, cetăţii Sucidava.

Până când circuitul turistic va fi gata de pus în plan, ar mai fi nevoie, totuşi, de locuri de cazare, însă reprezentanţii municipalităţii se bazează pe faptul că investitorii vor veni singuri şi vor construi pensiuni. 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.