Dolj: Ion Prioteasa şi Liviu Dragnea s-au deplasat în satul Cleanov, afectat...

Dolj: Ion Prioteasa şi Liviu Dragnea s-au deplasat în satul Cleanov, afectat de inundaţii

3.699
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, s-a aflat, marți, împreună cu viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în satul Cleanov, din comuna Carpen, unde zeci de gospodării au fost afectate de inundațiile provocate de precipitațiile abundente din ultimele zile.  014

Cu această ocazie, au fost purtate discuții atât cu locuitorii, cât și cu reprezentanții autorităților locale, pentru a fi stabilite măsurile imediate de ajutorare a sinistraților, precum și planul de acțiune pentru a stopa, pe viitor, producerea unor evenimente asemănătoare.

Am parcurs, rând pe rând, zonele cele mai problematice și am intrat în multe dintre gospodăriile afectate. Am fost puși, încă o dată, în fața unei imagini pe care nu mi-aș mai fi dorit să o revedem, după inundațiile catastrofale care au lovit sudul județului, în urmă cu opt ani. Mulți și-au văzut munca de o viață distrusă într-o clipă; unii s-au zbătut, prin apa care, pe alocuri, era adâncă de un metru, pentru a-și salva bunurile, animalele din curte, unii dintre ei chiar și copiii. 010 Important este faptul că, în momentul de față, Executivul este implicat cu toată forța, oferindu-ne promisiunea fermă a unei rezolvări cât mai rapide a situației din Dolj și din județul învecinat, Mehedinți”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a anunțat că, în urma unei discuții purtate cu premierul Victor Ponta, s-a stabilit ca, în următoarea ședință de Guvern, să fie alocată, din fondul de rezervă, o sumă de aproximativ 20 de milioane de lei, pentru lucrările de regularizare a cursurilor de apă și de amenajare a sistemelor de apărare împotriva inundațiilor în toată această zonă de la granița județelor Dolj și Mehedinți.

În paralel, o comisie analizează situația din fiecare gospodărie afectată, pentru a constata, punctual, pagubele produse în urma inundațiilor, în vederea despăgubirii oamenilor.

Totodată, Consiliul Județean Dolj va înainta către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice o solicitare în vederea majorării sumei care a fost alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Cu acești bani urmează să fie reparate drumurile din Cleanov. 012

Alături de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, l-au însoţit pe viceprim-ministrul Liviu Dragnea în deplasarea la Cleanov prefectul Marius Deca, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, comisar şef Constantin Nicolescu, prim-adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“, colonel Mircea Mariş, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, Marin Tălău, şi directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, Florinel Stancu.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2317

    Acelasi film prost de fiecare data cand sunt inundatii..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.