Idei de afaceri strălucite ale viitorilor antreprenori

Idei de afaceri strălucite ale viitorilor antreprenori

453
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Universitatea din Craiova a găzduit vineri, începând cu pra 9:00, etapa finală a competiţiei ,,Cea mai bună idee de afaceri” organizată de Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor în colaborare cu ISJ Dolj. Obiectivul concursului a fost dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor şi studenţilor pasionaţi de acest domeniu.

În deschidere a vorbit prof. univ. dr. Marian Siminică, decanul FEAA, care a ţinut să specifice faptul că este importantă încurajarea şi susţinerea tinerilor în spaţiul economic deoarece statisticile nu sunt foarte optimiste în acest sens ,,Ideile noi de afaceri nu reuşesc să supravieţuiască mai mult de 3 ani”.

Fiecare echipă a avut la dispoziţie 10 minute pentru a-şi prezenta ideea de afaceri şi 5 minute pentru a răspunde întrebărilor juriului.

A fost desemnată câştigătoare echipa  formată din elevii Pelin Adina, Pîrvulescu Mădălina, Nicolae Marius, de la Colegiul Naţional Carol I şi studenţii Dobre Cătălina şi Mitrică Alexandru a căror idee de afaceri a fost un classroom cafe.  Pe locul al II-lea s-a clasat Colegiul Naţional Economic Gheorghe Chiţu, iar pe locul al III-lea s-au situat Liceul Teoretic Tudor Arghezi  şi Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti.

,,A fost o experienţă nouă, inovativă, pot spune, pentru că face tinerii elevi să vadă partea economică a unei afaceri şi îi învaţă cum s-o analizeze. A fost o  muncă asiduă în urmă căreia am obţinut aproape rezultatul dorit” a spus Robert Anuţa, student la master membru al echipei care a obţinut locul al III-lea.

 

Nicoleta Vărzaru

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.