Iniţierea liceenilor în tainele campaniilor de advocacy

Iniţierea liceenilor în tainele campaniilor de advocacy

577
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Liceenii din Craiova au participat la un curs de competențe media și advocacy, organizat în data de 10-11 mai de CJI (Centrul pentru Jurnalism Independent) în cadrul proiectului Competențe media pentru liceeni în lupta împotriva discriminării și a discursului incitator la ură în presă.
Obiectivele cursului au fost să familiarizeze elevii cu teme precum drepturile omului, discriminare/anti-discriminare, rolul presei într-o societate democratică sau libertate de expresie și să-i înveţe cum să planifice și să pună în practică campanii de advocacy.
„Participarea la curs reprezintă o decizie bună, pe care mă bucur că am luat-o, o adevarată oportunitate de a-mi largi orizonturile culturale și de a comunica cu un trainer excelent, care ne-a motivat să dezbatem, să cerem și să ne luptam, nu doar pentru noi, ci și pentru colectivitate” a spus Laura Dobrică, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Elena Cuza.
Cursurile pentru liceeni vor fi dublate de cele pentru profesori, jurnaliști, bloggeri și reprezentanți ai societății civile din orașele incluse în proiect Alexandria, Babadag, Botoșani, București, Craiova, Galați, Iași, Slobozia, Piatra Neamț, Târgu Mureș
La finalul cursurilor, elevii vor pregăti 10 campanii de advocacy, cu ajutorul profesorilor, jurnaliștilor și activiștilor societății civile. În luna decembrie a acestui an, un juriu româno-norvegian va desemna cele mai bune trei campanii, ce urmează a fi implementate.
„Proiectul răspunde uriașei nevoi de educație în trei direcții esențiale în societatea democratică modernă: drepturile omului, competențele media și participarea civică. El aduce o perspectivă inovatoare asupra educației liceenilor, care vor exersa modele de participare civiă și empowering cetățenesc” a declarat Ioana Avadani, director executiv al CIJ.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu organizatia norvegiană Norsensus Mediaforum, cu sprijinul Colegiului Naţional Elena Cuza, partener local al CJI-ului



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.