Dolj: Primarii localităţilor care nu au apă şi canalizare, sfătuiţi să treacă...

Dolj: Primarii localităţilor care nu au apă şi canalizare, sfătuiţi să treacă la treabă

702
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, la Palatul Administrativ, o întâlnire cu primarii ale căror localităţi nu beneficiază încă de sisteme de alimentare cu apă şi de reţele de canalizare, probleme care, potrivit prevederilor Uniunii Europene, trebuie remediate în următorii trei ani.

În acest sens, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a solicitat primarilor prezenţi la întrunire să-şi stabilească între priorităţi elaborarea documentaţiei necesare obţinerii de finanţare pentru lucrări la infrastructura de apă şi apă uzată.

Anul 2015 este ultimul în care toate comunitățile locale trebuie să rezolve problema alimentării cu apă, în timp ce rețelele de canalizare nu mai pot constitui un neajuns pentru localități până cel târziu la finele anului 2017. Este necesar să fie soluționate cu rapiditate aceste deficiențe pe care comunitățile doljene, în special cele din mediul rural, încă le au, pentru că, după aceste termene care ne-au fost stabilite de către Uniunea Europeană, vor veni și amenzile; la fel cum se întâmplă astăzi în privinţa gropilor de gunoi care trebuie să fie închise. (…) Nu avem voie să fim luaţi prin surprindere de o astfel de oportunitate„, le-a spus şeful Consiliului judeţean Dolj, Ion Prioteasa, edililor prezenţi la întâlnire.

Potrivit acstuia, în urma discuţiilor de la Ministerul Mediului, dar şi cu cei de la Compania de Apă «Oltenia» trebuie găsită o soluţie pentru introducerea alimentării cu apă, pentru început măcar în satul reşedinţă de comună, după care se poate vorbi şi de o extindere a acestei reţele.

Suntem, totuşi, unul dintre judeţele cu o situaţie fericită, cel puţin în privinţa alimentărilor cu apă. Spun acest lucru luând în considerare proporţia de aproape 90 la sută din cele 111 localităţi ale judeţului Dolj care au implementat sau au în curs de desfăşurare lucrări pentru amenajarea acestor reţele. Am convingerea că ne vom încadra în ţintele fixate de comunitatea europeană pentru a conexa localităţile din mediul rural şi urban la sistemele de alimentare cu apă. Este, dacă vreţi, şi o ambiţie personală.  Ca argument, deja este în curs de implementare masterplanul de apă şi canalizare, cu investiţii care se ridică la peste 185 de milioane de euro. Ştim că va fi şi o extindere a acestei strategii, pentru care ar fi necesare aproape 240 de milioane de euro“, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Potrivit reprezentanţilor CJ Dolj, în prezent, în judeţul Dolj mai sunt 13 comunităţi care nu beneficiază de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, în comunele Afumaţi, Brabova, Carpen, Dobreşti, Fărcaş, Gogoşu, Pleşoi, Radovan, Sălcuţa, Sopot, Tălpaş, Terpeziţa şi Vela.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    234

    Ce le trebuie apă şi canal? Mai bine un patinoar, o piscină în pantă, un loc de joacă pt. copii în mijlocul câmpului… Astea sunt investiţii!
    Oricum, reprezentanţii CJ Dolj sunt cam prost informaţi. Mult mai multe comune au doar instalaţie de apă, nu şi canalizare, iar în multe comune, deşi au instalaţie de apă făcută, nu prea curge apă prin ea.
    Dacă tot au făcut instalaţie, ar fi bine să se preocupe să bage şi apă prin ea.

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-03-2014
    Mesaje
    5

    bagati canalizare la sate ca in craiova ati terminat !!!!!!!!!!!

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     13-04-2008
    Mesaje
    36

    De 10 Ani locuiesc in Cartierul Brestii Strada Fermierului
    Suntem la al 3 lea primar
    Tin sa precizez ca nu exista canalizare atunci cand ploua este apa pana la genunchi
    Oare cand se va face si pentru cartierul acesta ceva ???????
    Nea m saturat de minciuni si promisiuni
    Suntem la doar 4 km de km 0
    Oare cati ani mai trebuie sa treaca ca sa fim si noi in randu lumii???

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.