Aeroportul din Craiova, premiat pentru cele mai bune performanțe ale anului 2013

Aeroportul din Craiova, premiat pentru cele mai bune performanțe ale anului 2013

979
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Premiul pentru „cele mai bune performanțe în anul 2013” va fi primit, joi, cu prilejul galei de excelență din cadrul evenimentului „Hotel Tourism and Leisure Investment Conference”, care se va desfășura la București. 

Şeful administraţiei judeţene apreciază că această distincție reprezintă o recunoaştere a rezultatului unui efort de echipă, intens şi îndelungat, o muncă asiduă, care s-a întins pe parcursul mai multor ani. Dacă în 2006 de pe aeroportul din Bănie se îmbarcau circa 250 de pasageri, în 2013 volumul de călător a ajuns la circa 45.000, iar de la începutul acestui an şi până în prezent numărul a atins peste 25.000 de pasageri. mircea dumitru ion prioteasa

Am transformat Aeroportul Craiova într-un obiectiv prioritar al consiliului judeţean şi, prin investiţii de aproape 10 milioane de euro din propriul buget, am procedat la modernizarea terminalelor de sosiri și plecări, la edificarea unui nou turn de control şi la asigurarea dotărilor necesare. Am reuşit, în felul acesta, să deschidem curse regulate către mari destinaţii din Europa, răspunzând unei necesităţi reale. «Borna» de 100.000 de pasageri în anul 2014 este cu atât mai aproape cu cât, din această vară, pe lângă rutele deja consacrate, Craiova – Londra şi Craiova – Milano, vor deveni operaţionale cursele directe către patru noi destinaţii, Bologna, Roma, Barcelona şi Dortmund”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, în a cărui administrare se găseşte Aeroportul Internaţional Craiova.

Odată cu inaugurarea din această vară a noilor rute se înscrie, din nou, în cursa reconfirmării pentru acest premiu și în anul care va veni„, a afirmat, la rândul său, vicepreşedntele CJ Dolj, Cristinel Iovan.

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru (foto alături de Ion Prioteasa), a subliniat, la rândul său, că procesul de modernizare va continua și în 2014 cu proiectul care vizează reabilitarea infrastructurii de mișcare, în valoare de 24 de milioane de euro.

Este o investiţie de o amploare deosebită, care vizează reabilitarea pistei de decolare-aterizare, pe întreaga ei lungime de 2.500 de metri, repararea şi extinderea căii de rulare, precum şi a platformei de îmbarcare-debarcare, a cărei capacitate va fi mărită de la două la opt locuri, montarea unui sistem modern de balizaj, inclusiv construirea unui post de transformare, şi amenajarea reţelei de canalizare pluvială.

Licitaţia pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie este în plină desfăşurare, iar câştigătorul îşi va asuma obligaţia de a realiza toate lucrările în termen de maxim 12 luni. Am certitudinea că, odată finalizat acest proiect, gradul de siguranţă în exploatare şi capacitatea de operare vor fi semnificativ îmbunătățite.

Toate aceste investiții, realizate și în curs de implementare, apreciate, iată, la cel mai înalt nivel de către profesioniștii din domeniu, propulsează Aeroportul Craiova între cele mai moderne și mai dinamice din țară”, a declarat Mircea Dumitru.

Evenimentul „Hotel Tourism and Leisure Investment Conference”, aflat la cea de-a șaptea ediție, se va desfășura în perioada 22 – 23 mai, în București, reunind cei mai importanți specialiști în turism, exponenți ai autorităților locale, precum și manageri ai celor mai mari branduri hoteliere internaționale prezente pe piața românească. 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.