Ion Prioteasa: ”Voturile celor 32 de europarlamentari vor conta la desemnarea președintelui...

Ion Prioteasa: ”Voturile celor 32 de europarlamentari vor conta la desemnarea președintelui CE”

395
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, duminică, la ieșirea de la urne, că alegerile pentru desemnarea celor 32 de eurodeputați în Parlamentul European prezintă o mare însemnătate, fiind esențial pentru România să aibă o voce puternică la Bruxelles.

La secția de votare, amenajată în incinta Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a fost însoțit de către primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Apreciez că aceste alegeri pentru Parlamentul European sunt printre cele mai importante scrutine la care participăm. Ca unul care ajunge cel puțin o dată la două luni la Bruxelles, în calitate de președinte al delegației României la Comitetul Regiunilor, pot să vă spun că țara noastră, a șaptea ca mărime din spațiul comunitar, trebuie să-și câștige locul pe care-l merită. Dacă nu ar fi existat Uniunea Europeană, România ar fi rămas înțepenită, iar județul Dolj ar fi beneficiat, dacă ne axam doar pe fondurile alocate de la bugetul de stat, de până la cinci procente din cât are acum. Anul acesta, mai mult ca oricând, PSD are posibilitatea să ducă între cei 32 de europarlamentari români mai mulți reprezentanți decât în oricare dintre mandatele trecute, pe care le-a câștigat în legislativul de la Bruxelles. Voturile lor pot conta astfel în desemnarea viitorului președinte al Comisiei Europene, care să provină din zona socialiștilor europeni – un om care să fie apropiat de ţara noastră și care să vină cu inima deschisă aici, un om care să se gândească la România cu prietenie. În ceea ce priveşte marile proiecte ale judeţului Dolj, ele sunt strâns legate de fondurile nerambursabile. Uniunea Europeană înseamnă mult mai mult: nu doar bani, ci şi o anumită siguranţă, o dezvoltare armonioasă în toate domeniile. Este nevoie de investiţii în infrastructura de sănătate, de transport, în educaţie și cultură”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.