Pe 1 iunie, Principele Radu şi Principele Nicolae aduc “Cărțile copilăriei” în...

Pe 1 iunie, Principele Radu şi Principele Nicolae aduc “Cărțile copilăriei” în Craiova

912
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Copii și părinți sunt invitați la o întâlnire cu AALLRR Principele Radu şi Principele Nicolae ai României, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Astfel, duminică, 1 iunie 2014, începând cu ora 15.30, toți cei prezenți în Centrul Multifuncțional Craiova (str. Târgului nr. 26), vor lua parte la evenimentul de promovare a lecturii “Cărțile copilăriei”. Evenimentul va include şi o sesiune de autografe.

Altețele Regale vor vorbi despre programul alternativ de lectură, desfăşurat la nivel național de Curtea Veche Publishing, prin colecția “Cărțile copilăriei”, pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor. Aceasta include repovestiri după volume consacrate din literatura universală, prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani. Până în acest moment,  vizitele “Cărțile copilăriei” avut loc în peste 16 oraşe şi au atins cu mesajul lor aproximativ 10.000 de copiii.

România este, în acest moment, la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărţi citite pe cap de locuitor. Peste jumătate din cetăţeni (53.3%) au dificultăţi de înţelegere a ceea ce citesc, situându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol (cf. Comisiei Europene). Peste 50% dintre absolvenţii de studii liceale nu promovează examenul de bacalaureat, în vreme ce România este printre puţinele ţări din Uniunea Europeană care nu oferă elevilor programe de lectură adaptate nivelului lor de înţelegere. Piața de carte din România este una dintre cele mai mici din Europa, suma medie anuală cheltuită de un român pe cărți fiind de aproximativ 20 de lei.

Încurajându-i pe cei mici să ia contact de la vârste fragede cu versiunile simplificate ale marilor opere literare, părinţii le pot deschide copiilor apetitul pentru lectură, un apetit ce va putea fi dezvoltat cu uşurinţă la vârste mai mari. Printre titlurile publicate până în acest moment se numără: “Peter Pan”, “Aventurile lui Sherlock Holmes”, “Marile speranţe”, “Black Beauty”, “Cocoşatul de la Notre-Dame”. Toate volumele seriei apar cu un mesaj pentru părinți din partea ASR Principelui Radu al României şi sunt disponibile pe www.curteaveche.ro şi în toate librăriile din țară, la prețul de 15 lei.

Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor şi adolescenților, tot mai puține titluri se aşază în biblioteca de familie a contemporanilor noştri. (…) Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii şi a patriei. Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voştri! Aşa cum au nevoie de iubire, de soare şi de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.” (ASR Principele Radu al României)



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.