Piaţa „M. Viteazul”: Două scene mobile şi peste 300 de artişti într-un...

Piaţa „M. Viteazul”: Două scene mobile şi peste 300 de artişti într-un singur spectacol: „Carmina Burana”

725
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Moment istoric în cadrul Zilelor Craiovei – Opera Română Craiova vă invită la un spectacol absolut: Carmina Burana în Piața Mihai Viteazul. Spectacolul, o adevărată desfăşurare de forţe, se va derula simultan pe două scene mobile ce vor reuni peste 300 de artişti, după o concepție purtând semnătura regizorului-coregraf Francisc Valkay. Prezența corpului de balet al Operei Române Craiova, într-o coregrafie concepută de Nicolae Popa, Laurențiu Nicu, Pavel Uncu, Eva Ștefănescu și Andreea Gheorghe, imaginea unui elicopter ce va survola spațiul aerian și un spectaculos foc de artificii vor completa tabloul unui eveniment unic al timpurilor noastre. 

Casual Band va introduce publicul în atmosfera de spectacol duminică, 01 iunie 2014, cu începere de la ora 21.00, în aceeaşi locaţie.

Opera Română Craiova, brand local și național în peisajul cultural, este onorată să prezinte duminică, 1 iunie 2014, începând cu ora 22:00, în piaţa Mihai ViteazulEvenimentul muzical al anului – cantata profană Carmina Burana de Carl Orff.

Compusă în 1936, Carmina Burana poate fi auzită pe marile scene și ecrane din toată lumea. Fără îndoială, O, Fortuna!, rămâne cea mai cunoscută pagină vocal-simfonică din istoria muzicii, fiind recunoscută de milioane de ascultători. De fiecare dată, sălile se dovedesc a fi neîncăpătoare pentru publicul fascinat de forța expresivă a partiturii.

Istoria celebrei Carmina Burana începe în 1803, când lingvistul german Johann Andreas Schmeller descoperă Codex Buranus în mânăstirea bavareză Benediktbeuern. În 1935, Carl Orff găsește volumul într-un anticariat și, atras de titlu, alege 24 de poezii din conţinutul codexului, compunând libretul Carmina Burana. Astfel a luat naștere capodopera vieții sale, o lucrare cu o muzică pulsantă, actuală, în care doar textul rămâne medieval. De la prima sa auditie (8 iunie 1937, Frankfurt am Main) si pana in prezent, Carmina Burana se bucură de o celebritate fără precedent. Explicația vine din efectul extrem de puternic și plăcut obsesiv al celor mai cunoscute pasaje ale sale.

De această dată, Opera Română Craiova, propune publicului o ecuaţie formată din Teatru, Dans şi Muzică. 

Soliștilor Diana Țugui, Alessandro Carmignani (Italia), Ștefan Ignat (București) li se vor alătura Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, Corul de Copii al Liceului de Arte ”Marin Sorescu” și cel al Școlii Generale nr. 39 ”Nicolae Bălcescu” iar conducerea muzicală va fi încredințată dirijorului David Crescenzi (Italia).

Accesul spectatorilor este gratuit, nu însă și în zona amenajată cu scaune în faţa scenei, unde intrarea se va face pe bază de bilet. Prețul unui bilet este de 30 de lei. Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Operei din strada Ion Maiorescu nr. 2 (Piata Carol I), telefon: 0351/442.471, (sâmbătă între orele 10-12).

Sursa: Opera Română Craiova



2 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1241

    O sa fiu acolo///////////

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2433

    Interesant… dar sa nu ploua !!

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.