(Video) Craiova: „Copiii-poliţişti” au intrat în poligon, au luat amprente şi au...

(Video) Craiova: „Copiii-poliţişti” au intrat în poligon, au luat amprente şi au oprit şoferii în trafic

798
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Peste 150 de şcolari, cu vârste cuprinse între 6 si 10 ani, de la mai multe unităţi de învăţământ din Craiova au intrat, astăzi, în atmosfera de antrenament, cercetare criminalistică şi trafic rutier, în cadrul ueni acţiuni special organizate pentru ei de IPJ Dolj. 

Puştii au fost întâmpinaţi de poliţişti care i-au condus la poligonul de tragere unde au putut vedea locul de antrenament al oamenilor legii, apoi a urmat vizita la Dispeceratul 112, unde au avut parte o mare surpriză, fiind martori la preluarea unui apel sosit pe Sistemul Unic de Urgenţă 112 şi la care a fost dirijată o echipă de poliţie.

DSC_6860

Vizita a continuat la standurile expoziţionale pregătite de poliţiştii de la Serviciul Criminalistic, unde au putut să îşi ia ampretele ca amintire. De asemenea, luptătorii de la Serviciul de Acţiuni Speciale au fost alături de elevi astăzi fiindu-le prezentată tehnica din dotarea autospecialeleor de intervenţie.

Şi poliţiştii de la Serviciul Rutier i-au aşteptat pe cei mici cu două autovehicule pe care erau montate aparate radar, astfel au avut ocazia să poată observa tehnica folosită în depistarea vitezomanilor, precum şi dispozitivele luminoase şi acustice.

În încheiere a avut loc un exerciţiu demonstrativ al câinilor poliţişti care au primit drept răsplată, pentru că au prins un infractor periculos, multe aplauze de la oaspeţii noştri. Şi pentru a nu pleca fără o amintire de la IPJ Dolj le-am oferit tuturor Orare şcolare realizate cu sprijinul celor de la AVAC Dolj. IMAG1225

Tot astăzi, elevi din clasa a IV a din cadrul Şcolii 34, din cartierul Craioviţa Nouă, au fost alături de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie şi împreună, pe principalele artere de circulaţie, au desfăşurat o amplă activitate de conştientizare a conducătorilor auto cu privire la antenţia pe care trebuie să o manifeste în trafic.

Elevii au stat de vorbă cu şoferii şi le-au înmânat pliante şi baloane cerându-le  totodată să aibă grijă de copii în trafic atunci când îi întâlnesc. Acţiunea „în forţă” a micuţilor a fost un real succes, toţi conducătorii auto afirmând faptul că au fost plăcut surprinşi de acest gest şi i-au felicitat.

 

Video în curs de procesare!

http://youtu.be/jzvxAN4qpvg



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.