Craiova: Let’s do it, Danube!

Craiova: Let’s do it, Danube!

1.081
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administrația Bazinală de Apă Jiu a deschis astăzi, 30 mai 2014,  campania de educație non-formală privind ecologia și protejarea mediului și a apelor la Colegiul Național “Carol I” Craiova și va continua până la terminarea anului educațional în alte două unități de învățămând din județul Dolj și Mehedinți. Campania face parte din proiectul “Let’s do it, Danube!”ce vizează două direcții de implicare socială: educația și mediul.

În acest context, specialiștii A.B.A Jiu au susținut o lecție deschisă elevilor din clasa a III-a D Colegiul Carol I, explicându-le copiilor domeniile de utilizare a apei, ce înseamnă poluarea apelor, de câte feluri este aceasta, care sunt principalele tipuri de poluanți, efectele poluării asupra florei și faunei din fluviul Dunărea, ce efecte produc transporturile navale, care este legătura dintre apă și energia hidroelectrică.

Totodată, a fost dezbătută în amănunt problema apei în lume, elevii dând dovadă de mult interes și răspundere față de ceea ce  înseamnă risipa resurselor de apă.

Pentru cooperarea și istețimea lor, elevii au primit câte un caiet cu mascota proiectului -“Picătura”, iar materialele promoționale vor fi amenajate într-un colț al clasei specific “Apei” care să le amintească de fiecare dată cât de important este acest element pentru viață.

Administrația Națională “Apele Române” devine partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, eveniment care se va concretiza în curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe data de 29 iunie 2014. După colaborarea din cadrul celor patru ediții ale zilei naționale de curățenie, echipa Let’s Do It, România! desfășoară pentru prima oară proiectul Let’s Do It, Danube ! împreuna cu A.N. ”Apele Române”.  Evenimentul de astăzi, pe care l-am desfășutat la Colegiul Carol I  constituie  prima parte din proiectul amintit – cea educațională – urmând să se concretizeze în curățarea malurilor Dunării”, purtător de cuvânt A.B.A Jiu, Camelia Bărbuțu.

Ne bucurăm de inițiativa celor de la A.B.A Jiu care au decis să realizeze acest proiect educațional. Cu această ocazie elevii au înțeles de ce trebuie să prețuiască apă, cât de important este să păstrăm apele curate și de ce trebuie protejata flora și fauna fluviului Dunărea. Totodată, pentru a fi stimulați, elevii au fost agrenați și într-un concurs de desene și compuneri, urmând ca până la sfârșitul acestui an școlar cei de la Administrația Bazinală de Apă Jiu să premieze cele mai bune materiale”, declară Nica Isabella Marilena, învățătoarea clasei a III-a D C. N. “Carol I” Craiova.

Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred că, în România, se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     15-08-2012
    Mesaje
    14

    O initiativa frumoasa, dar sper sa fie urmata si de altele! Oricum la ritmul actual de poluare cred ca secretul vietii pe Pamant sta tot pe undeva prin laboratoare!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.