Craiova: Muzică vizuală, în „Povestea zeiţei Amaterasu”

Craiova: Muzică vizuală, în „Povestea zeiţei Amaterasu”

1.288
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită sâmbătă, 31 mai, începând cu ora 20, în Café/Teatru Play, la un show de visual kei, „Povestea zeiţei Amaterasu”. Spectacolul face parte din manifestările prilejuite de „Zilele Municipiului Craiova”, ediţia a XVIII-a.

Stilul Visual kei (în japoneză „stil” sau „gen”; sintagma „visual kei” semnificând un „stil de muzică vizual”) a apărut în anii 1980 ca o mişcare a muzicienilor japonezi. Pionierii genului sunt trupa X Japan. Stilul visual kei a fost extins în modă, fiind caracterizat prin diferite niveluri de machiaj, coafuri elaborate, ţinute viu colorate inspirate din glam rock, punk rock, heavy metal şi chiar genul electronic şi pop. Stilul visual kei este o rafinare a tuturor acestor influenţe, uneori apropiindu-se de estetica androginică. Astăzi este văzut ca o formă de artă şi chiar ca un stil de viaţă, încurajând creativitatea şi originalitatea. Promotoarea stilului visual kei în Craiova este tânăra Laura Cioroianu.

Prin întâlnirea pe scenă a unui grup de cinci energii diferite: Amaterasu (Laura Cioroianu), Susanoo (Luiza Mitu), Ama-no-Uzume (Irina Niţă), Yuki (Adelina Costea), Aiko (Ramona Ungureanu) va încerca, împreună cu spectatorii, stabilirea unei relaţii între muzică şi corp, cosplay şi corp, imaginaţie şi corp.  Viziunea fotografică îi aparţine lui Andrei Bucătaru.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.